Uredništvo: info@planid.org
komentarji
| Registracija

Pobeg v bivak

...05.2017

Ne spreglejte!
Še ena nagrada za Slovenski planinski muzej! V ponedeljek, 15. 5. 2017, je Slovenski planinski muzej - enota Gornjesavskega muzeja Jesenice, prejel častno Valvasorjevo priznanje za leto 2016 za prostor doživetij Pobeg v bivak.  

 

četrtek, 18. maj 2017, ob 05:29, Franci Savenc, ogledov: 511

Slovenski planinski muzej je za ta projekt prejel častno Valvasorjevo priznanje za leto 2016

Gre za prvo igrifikacijo v muzeju pri nas, ki ohranjenemu muzejskemu predmetu Bivak II, katerega je muzeju poklonil Alpinistični odsek PD Jesenice, dodaja novo, svojevrstno interpretacijo.

Ideja o postavitvi sobe pobega v muzeju se je porodila kustosinjama Slovenskega planinskega muzeja, Nataliji Štular in Elizabeti Gradnik. Kot direktorica in vodja projekta sem vanjo verjela, zato smo jo uvrstili v letni program.

Poiskali smo strokovnjake s področja igrifikacije, ekipo Enigmarium©-a. Direktor Peter Arčon in Nataša Potočnik sta preučila naše želje in gradivo er s svojimi sodelavci ustvarila poseben prostor doživetij. Izdelali so povsem novo igrivo pot doživetij, skozi katero z reševanjem nalog bežimo pred nevihto v varno zatočišče - bivak.

Koordinacijo projekta - tehnično izvedbo je v celoti prevzel naš zunanji sodelavec Matjaž Podlipnik.

Ker planirana finančna podpora projektu Ministrstva za kulturo ni zadostovala, smo ga predstavili županu občine Kranjska Gora Janezu Hrovatu, ki je našo idejo sprejel z odobravanjem in jo tudi finančno podprl.

Hvala vsem, ki ste upali sanjati z nami in nas podprli do konca izvedbe enkratnega, nagrajenega projekta.
Direktorica in vodja projekta, Irena Lačen Benedičič

Oznake: MUZ
eXTReMe Tracker