Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Alpe Scott!

Polet: 2. julija bo na sporedu najbolj zahteven maraton v Sloveniji s slikovito traso okoli Kamniško–Savinjskih Alp. - Kolesarje bodo letos

... na poti čakale »naravne okrepčevalnice« ob izvirih čiste vode.

Kamnik bodo v nedeljo, 2 julija preplavili kolesarji, pred njimi bo 11. Maraton Alpe Scott. Trasa maratona okoli Kamniško – Savinjskih Alp (130 km in 2000 m višinske razlike) ostaja nespremenjena, le startno – ciljni prostor se letos iz središča

Kamnika seli na obrobje tik ob športni stadion Mekinje. Kolesarje znova čakajo trije alpski prelezi - Jezerski Vrh, ki je za ogrevanje, kot radi rečejo udeleženci, Pavličevo sedlo, najzahtevnejši in za večino tudi najlepši del poti, ter za konec Črnivec, ki iz vsakega kolesarja iztisne še zadnje atome moči. Sledi spust v dolino proti Kamniku, ko je krog zaključen, trud za vztrajnost in vse napore na poti pa poplačan.

Ugodnejše predprijave še do 23. junija na maraton-alpe.si

Po poti čiste vode – slogan letošnjega maratona

Ker so Kamniško – Savinjske Alpe izredno bogate s pitno vodo, kar danes postaja velika prednost in izjemno bogastvo, so organizatorji intenzivno pristopili k projektu »Poti čiste vode« pod okriljem Združenja Kamniško – Savinjske Alpe. Skupen namen je ozaveščati o pomenu čiste pitne vode, zato bodo kolesarje, poleg okrepčevalnic z energetskimi napitki in hrano, čakale »naravne okrepčevalnice« ob izvirih čiste vode.

»Voda je nepogrešljiva, bodimo zato zagovorniki dobrega gospodarjenja z njenimi zalogami tudi na 11. Maratonu Alpe Scott«, je povabilo in spodbuda Janeza Jarma, vodje Maratona Alpe Scott.

Doživetje tudi za gledalce - najbolj glasno navijaško skupino čaka dan na Veliki planini
Glasni navijači in odlično vzdušje vsako leto pričakajo kolesarje na poti okoli Alp. Ker je prava spodbuda na tako zahtevnem maratonu še kako dobrodošla, najbolj glasno in izvirno navijaško skupino čaka nagrada – obisk Velike planine s pravo pastirsko malico.

Nika Vrhovnik  


...
 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti