Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Stanetovih devetdeset let

Gorenjski glas - Jasna Paladin: Visoki jubilej je Stane Simšič praznoval v družbi, v kateri se počuti najbolje

Pred dnevi je svoj devetdeseti rojstni dan dopolnil Stane Simšič, dolgoletni član Planinskega društva Kamnik in nekdanji predsednik Društva upokojencev Kamnik, ki ga je vodil kar štiriindvajset let.

Kamnik – Visoki jubilej je Stane Simšič, ki je za svoje dosedanje delo prejel že zlato občinsko priznanje in svečano listino Planinske zveze Slovenije ter bil imenovan za častnega vodnika PZS, častnega predsednika Društva upokojencev Kamnik in častnega člana Planinskega društva Kamnik, praznoval v družbi, v kateri se počuti najbolje. Najprej so ga s številnimi čestitkami in dobrimi željami počastili člani Planinskega društva Kamnik, nato pa še člani Društva upokojencev Kamnik.

Pozornosti mu minule dni res ni manjkalo, kar ne preseneča, saj številni odločno povedo, da je Stane človek na mestu – povezovalen, iskren in – tudi na stara leta – iskriv in hudomušen. »Planincem in upokojencem sem se aktivno pridružil po upokojitvi. Hribe sem imel res rad in na Triglavu sem bil štiridesetkrat, na Blegošu denimo 31-krat. Nazadnje tri leta nazaj. Hodim še vedno rad, a ker hribi zadnje čase kar rastejo, se držim bolj po nižinah,« nam hudomušno prizna, da mu sem ter tja malce ponagaja tudi zdravje. »Med upokojenci in planinci se že vsa leta res dobro počutim. Smo prijatelji in dobro sodelujemo, veseli me, da cenijo moje izkušnje.« Prav to, da bi v obeh društvih še naprej iskreno sodelovali, je ena od njegovih želja ob 90. rojstnem dnevu, pa seveda zdravje, ki ga nikoli ni preveč. Še lani je vozil avto, a ga zdaj ne pogreša več, saj za vse, kar potrebuje, poskrbita hči Danica in sin Samo. Živi še vedno povsem samostojno, veseli pa ga predvsem to, da je postal tudi pradedek, saj ga na stara leta zdaj razveseljujeta tudi enajstmesečna dvojčka – pravnuka.

  03.05.2017


Takole prešerno je Stane Simšič svojemu devetdesetemu rojstnemu dnevu nazdravil v družbi prijateljev iz Društva upokojencev Kamnik.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45946

Novosti