Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Fontainebleau

AO Kranj - Urška Biček: Zadnjih 14 dni sem bila v Fontu z mojo boldersko klapo iz Škofje Loke.

V kombi, pa na pot, do Fonta se snežni zamet v Avstriji in po dolgih 13 urah končno na cilju.

Vsak dan smo obiskali drug sektor, kar je bla odlična odločitev, saj se sektorji med seboj zelo razlikujejo po skali, ocenah, dostopih … Tko se recimo pošališ u 5ki v enem sektorju, v drugem pa v 3ki nimaš za burek. Uglavnem brezveze gledat ocene, sam plezat Pogledat bolder, rečt: “ta dobr zgleda” in sam akcija.

Zdaj govorit, kateri sektor je boljši, je brezveze. Enemu je pač en boljši, drug pa čist bedn. Men recimo je bil sektor Elephant najbolj bedn. Se pa splača it za mal več dni, da imaš čas it po sektorjih. Pozna se pa tudi, da je skala pač peščenjak, določeni bolderji so že u nulo znucani in kje ocene posledično niso čist realne.

Za ljubitelja balvanov obvezen kraj za obiskat vsaj enkrat v življenju. Svojevrstna izkušnja, ko sredi gozda hodiš po mivki. Učenje, da tudi milimetrski stopki držijo in da se da “zmontlat” čez rob vsakega bolderja.

Končni rezultat: malo večji bicepsi, utrjene blazinice, lepo raztegnjene nove plezalke in nekje 50 g fontovske mivke in gozdne golazni skrite v padih, opremi, puhovki …

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti