Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Paklenica tako

AO Tržič - Matija Perko & Peter Rožič: ... in drugače - Tokrat nas je bilo kar 23.


Tokrat nas je bilo kar 23. Starostne razlike med nami niso bile ovira pri plezanju. Smeri smo se lotevali glede na pripravljenost posameznika. Preplezali smo kar nekaj smeri različnih težavnostnih stopenj, seveda pa tudi nekaj ''pofrikali''. Z vremenom smo imeli malo težav prvi in zadnji dan, dva dneva pa smo uživali v toplem in sončnem vremenu. Najvažnejše pri vsem skupaj je, da se nihče ni poškodoval. Upam da se v podobni družbi še večkrat srečamo in skupaj preplezamo kakšno lepo smer.

Seznam preplezanih smeri  >>>
 
Seveda pa so predvsem mlajši člani ekipe preplezali kar nekaj ''frikovskih'' smeri v kanjonu. Nada Dragutinovič prišla v Paklenico s poškodbo kolena, zato je opravila vzpon s kolesom na Tulove grede.
Zbral in zapisal: Matija Perko - Janči

Paklenica tako in drugače

Zopet je bil pobudnik ''šef Janči''. Kljub ne najboljšim vremenskim obetom se nas je zbralo 23 vseh kategorij, od frikotov do ta starih. Zasedli smo kompletne apartmaje Vitrenik. Nekaterim sta jo sneg in veter zagodla že na poti in so z večjimi in manjšimi obvozi zaradi zaprtih cest potovali pozno v noč.

Tisti, ki smo potovali po magistrali, smo prispeli kljub naletavanju snežink dovolj zgodaj, da smo popoldne ''plapolali'' kot zastave na grebenu kljub precej odvečnim kilogramom. Eni navezi se je zgodilo tudi to, da je zaradi premočnega vetra ''pristala'' namesto pod izbrano smerjo precej stran v čisto drugi smeri (skupno smo modro ugotovili, da jima je ko sta hotela vstopiti v smer veter premaknil steno za 200 m).

Petek in sobota sta bila v lepem vremenu dodobra izkoriščena za plezanje glede na starostne in ostale zmožnosti izbranih ciljev. Malo je bilo tudi ''problemov'' za izbiro cilja ali frikat ali plezat več raztežajko v kateri je kakšna 5b frikota ''našutala'' bolj kot 7a v plezališču. Razlog je seveda preprost. V plezališču ali dvorani vse vidiš pred seboj, varovala so pogosta, v steni pa vsi vemo, da je to malo drugače…

Seveda tudi brez tekoče analize ne gre za to je med drugim poskrbela tudi ''gazdarica'' z darilom ob prihodu.
Da o kulinariki sploh ne govorim. Od velikega lonca testenin z omako izpod kuhavnice Šefa, do s seboj pripeljanega čilija tudi od Šefa, sobotne roštiljade, kjer sta mu pomagala ''oblast'' in nekdanji vojaški kuhar ''degradiran'' v kurjača in seveda nežni spol, ki je poskrbel za obloženo mizo prilog.
Marija je poskrbela za posladek v stilu AO Tržič, pri nekaterih je za izdelavo uporabila celo kladivo. Ne smemo pa pozabiti tudi Matjaževega darila (planšarija Dolga njiva) z domačimi mesnimi izdelki in pašteto je poskrbel, da ne bi slučajno kdo zaradi prevelikih naporov zgubil kakšnega kilograma, zato iskrena hvala.

Nedeljsko jutro je postreglo z bolj kilavim vremenom in zato smo jo nekateri kmalu odrinili proti domu nekateri pa so čakali na izboljšanje vremena. Bilo je odlično. Naplezali in nasmejali smo se, da bomo lahko dočakali naslednjo takšno skupno srečanje kjerkoli v hribih.

P. s: Samo novo pečeni ''šef'' pomivačev posode je malo zatajil, pa smo se vseeno dobro znašli tudi brez njega.
Besedilo in fotografije: Peter Rožič  

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45895

Novosti