Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Izvrstni rezultati

AK Slovenska Bistrica: ... na zaključni tekmi mednarodnega pokala regij iRCC v sezoni

V Zagrebu se je s tekmovanjem v balvanskem plezanju v soboto, 22. aprila 2017, zaključil mednarodni pokal regij v športnem plezanju iRCC za leto 2017.

Z organizacijo zaključne tekme in postavitvijo balvanov se je organizator, SPK Fothia iz Zagreba, več kot izkazal. Naši tekmovalci so na tekmi vsi po vrsti plezali izvrstno in si zaslužijo vse pohvale za dosežene rezultate, prikazano borbenost in vztrajnost.

Med dekleti pod 14 let (U14) je Ema Seliškar kot edina z vsemi osvojenimi vrhovi še tretjič zmagala, Lucija Tarkuš je v letošnji sezoni ostala nepremagana in si še četrtič s skoraj vsemi preplezanimi balvani (zadnjega je preplezala po koncu tekmovalnega časa) priplezala zlato medaljo med dekleti pod 16 let (U16).

Kot zadnji so plezali člani, kjer se je izvrstno odrezal Filip Justinek in z le enim nepreplezanim balvanom osvojil tretje mesto. Zelo dobro sta plezala tudi Andrej Bek in Neven Otorepec, ki sta preplezala vsak po 6 balvanskih problemov in zasedla 5. in 6. mesto. Žan Janežič je s štirimi preplezanimi balvani zasedel 8. mesto.

V skupni razvrstitvi pokala za leto 2017 se odraža predvsem trdo in marljivo delo vseh tekmovalcev in trenerjev – Ema in Lucija sta prepričljivo osvojili pokala v svojih starostnih kategorijah, Filip je med člani osvojil skupno 2. mesto, takoj za njim, na 3. mestu pa je sezono zaključil Neven. Gal Leskovar se zadnje tekme ni mogel udeležiti – glede na njegovo letošnjo formo bi si zagotovo na tekmi priboril eno od prvi treh mest in s tem skupno prvo mesto, tako pa je z izpuščenima kar dvema tekmama na koncu z enim prvim mestom in enim četrtim mestom v kategoriji fantov pod 16 let (U16) osvojil skupno 6. mesto.

Naši tekmovalci so v letošnji sezoni pokala iRCC klubu priborili skupno kar 8 zlatih, 1 srebrno in 2 bronasti medalji ter 2 zlata in po en srebrn in bronast pokal v skupni razvrstitvi.
Po osvojenih medaljah je Alpinistični klub Slovenska Bistrica med 41 klubi iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Italije, Madžarske in Srbije prepričljivo zasedel prvo mesto, po osvojenih točkah pa zaradi majhnega števila tekmovalcev skupno tretje mesto.

22.04.2017
Izvrstni rezultati na zaključni tekmi mednarodnega pokala regij iRCC v sezoni 2017
Fotografije s tekme ...>


Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45898

Novosti