Uredništvo: info@planid.org
komentarji
| Registracija

Naša hiška

petek, 21. april 2017, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 882

AO Jesenice - Rok Feldin: ... še stoji | V nedeljo, ko se je

... večina jeseniških ljubiteljev vertikale plezalsko udejstvovala v Paklenici, sva se z Matevžem odpravila pogledat, kako je prezimila naša nova “hiška”.
Ne pretirano dobri napovedi navkljub sva hojo začela v skoraj jasnem vremenu in da tura ne bi bila preveč monotona, sva jo mahnila čez Brinje.

Omembe vreden sneg se je začel na okrog 2000 metrih. Na izpostavljenih delih je bilo spihano in stajano do tal, v mnogih zahrbtnih kotanjah pa se človek pogrezne do pasu. Novega snega, od zadnje noči, je bilo okrog pet centimetrov.

Pretirano uhojena pot čez Brinje ni, saj se nad Brinovo glavo na travišču pot za nekaj sto metrov kar izgubi. So pa na ključnih mestih solidno vidni možici.

Seveda se obisku Šplevte nisva izognila (tako da sva se pofočkala vsaj na enem vrhu), nato pa sva se šla pogret v Bivak (brezveterje in 4 °C). Ta je celo zimo, na našo srečo, preždel na istem kraju in je v dobrem stanju. Zmotila naju je le strgana vrečka, s katero je neki “dobri mož” zamašil prezračevanje, nato pa nanjo “pozabil”. Po krajšem pahanju dek, pometanju in pospravljanju sva jo nato mahnila nazaj v dolino, dež pa je počakal ravno še toliko, da sva se usedla v avto.

Komentiraj (1):

Marjeta Štrukelj, petek, 21. april 2017, ob 20:21

Hvala, ker skrbite za bivak, upam, da bom tega lepotca videla še letos. Pa vse bom pospravila za seboj (kot vedno samo po sebi umevno). Nenehno razmišljam, kako bi se dalo vse "dobre može" in "pozabljivce" prepričati, da bi za seboj pospravili in počistili, le kaj bi jih ganilo oz. nagovorilo? Kakšen posrečen hišni red? Ogledalo, v katerega naj se pogledajo, ko zapuščajo bivak? Morda bi opazili svinjski rilec in majhen zviti repek namesto "selfija"?

eXTReMe Tracker