Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Gremo v hribe 2017

Začeli smo pred legendarnimi osmimi leti. Z željo, da Zlatoroga pripeljemo domov. V hribe, v gore...

... ter da z njim nekaj dobrega povrnemo okolju, naravi, da vas spodbudimo k (še bolj) zdravemu načinu življenja. Zato smo organizirali serijo dogodkov Gremo v hribe, ki smo jih razvijali, vsebinsko bogatili, jih delali še bolj družinam prijazne. Spoznavali smo se, stkali prijateljske vezi, mobilizirali številne, da so zašli v hribe in jih vzljubili. Rodile so se legende!

Pobeg v hribe ali hoja v gore, kakor vam je ljubše, namreč osvobaja, zmanjšuje negativne vplive stresa, krepi prijateljske in družinske vezi ter nam omogoča boljšo povezanosti z našo lastno bitjo.

Dogodki, na katere vas vabimo tudi v letošnjem letu, so v prvi vrsti namenjeni ljubiteljem gora in planin, vsem, ki jim preživljanje prostega časa v objemu čarobnega gorskega sveta, neokrnjene narave, poživljajočega svežega zraka in brezmejnih, dih jemajočih razgledov, predstavlja način življenja, kot tudi tistim, ki tovrstnih čarov še niso odkrili. Pa jih mika. A si ne upajo. Ne vedo, kako, kdaj in s kom.

Vabimo vas v našo družbo, k popolnemu doživetju, v katerem bomo združili vse, kar je dobrega: aktivno in zdravo preživljanje prostih sobot, druženje podobno mislečih, glasbo, zabavo in številne družabne nagradne igre, hrano in pijačo, tovarištvo in solidarnost, vse skupaj zavito v spoznavanje novih dimenzij gorske Slovenije z lokalnimi značilnostmi ter posebnim poudarkom na spodbujanju zavesti o ohranjanju čistih planinskih poti in neokrnjene narave.

Letos bomo še posebej tesno sodelovali s našim dolgoletnim partnerjem projekta, Planinsko zvezo Slovenije. Na dogodkih bomo organizirali številne poučne delavnice, vas spoznali z dejavnostmi PZS-ja, delom markacistov, pomenom in delovanjem gorskih reševalcev, varne hoje v hribe, osnovami plezanja, alpinizma, vas popeljali na učno ferato. In še in še! Na nekatere dogodke bomo povabili tudi prijatelje gibanja Očistimo gore in skupaj z njimi še dodatno počistili izbrano območje. Ker, saj veste, v slogi je moč. Vsi si želimo boljšega jutri, zato bomo tudi v letošnjem letu sledili reku, ki nam je tako blizu: bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.

Zato tudi še vedno ostajamo družbeno odgovorni in skupaj z vašo pomočjo vračamo lokalnemu okolju. Za vsak vpis v častno Zlatorogovo vpisno knjigo, ki se na dneve dogodkov nahaja na vpisni točki, bo Pivovarna Laško Union v vašem imenu namenila en evro za lokalno planinsko društvo, v sodelovanju s katerim organiziramo posamezne dogodke.

Ne bomo pa pozabili na naše zlate male sončke. Ustvarjalne in izobraževalne delavnice z izkušenimi otroškimi animatorkami bodo obisk gora zagotovo le še polepšale.

»Kdor bi rad bil dolgo star, mora zgodaj začeti,« pravi španski pregovor. Ki še kako dobro velja tudi v kraljestvu Zlatoroga. Zato, legende, pojdimo v hribe!

...04.2017

 


Slovo sedme sezone

ŠMOHOR: V soboto, 27. avgusta 2016, se je zaključila že sedma sezona akcije Gremo v hribe. Eden največjih planinskih družbeno-odgovornih projektov, Zlatorogova transverzala ponosa, je svoj epilog dobil na Šmohorju, kjer se je zbralo preko 1000 planincev. ... dalje >

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45946

Novosti