Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plezalni vikend 2017

Od petka, 7., do nedelje, 9. aprila, je potekal 12. plezalni vikend, ki ga je organiziral alpinistični odsek PD Vipava.

V petek zvečer je na predavanju Jernej Šček opisal življenje velikega tržaškega alpinista Emilia Comicija. Predstavljeno je bilo njegovo življenje med obema svetovnima vojnema v času fašizma v Italiji, kjer je fašizem poveličeval njegova alpinistična dejanja.

V soboto zjutraj smo organizirali tekmo za otroke. Na tekmi je nastopilo 85 otrok v 4 različnih kategorijah. Najbolj zastopani sta bili najmlajši dve kategoriji, in sicer za kategorijo otrok, rojenih 2008-2009, in za otroke, rojene 2010 in mlajše. Na tekmi so nastopili otroci iz skoraj vseh primorskih klubov, pogrešali smo le otroke s koprskega konca.

Najmlajši otroci so plezali 2 smeri na visoki plezalni steni, ostali otroci pa so tekmovali v balvanih, ki smo jih postavili na igrišču zraven visoke stene v kampu Tura. Vreme je bilo skoraj idealno, na začetku je bilo še malo mrzlo, kasneje pa se je ogrelo ravno prav. Smeri na visoki steni in balvanski problemi so bili narejeni tako, da so otroci lahko preplezali večino zastavljenih ciljev, zato je bilo skoraj v vsaki kategoriji potrebno še dodatno plezanje za določitev zmagovalca. V dveh primerih tudi dodatno plezanje ni določilo zmagovalca ter smo imeli delitev prvega mesta.

V soboto zvečer je bilo najprej predavanje Janeza Volkarja o prvi jugoslovansko-poljski alpinistični odpravi na 7492 m visoko goro Nošak iz leta 1976. Janez nam je najprej predstavil okoliščine, ki so pripeljale do sodelovanja kamniških alpinistov s poljskimi, nato pa tudi dogodivščine na trimesečni odpravi v pogorju Hindukuš v Afganistanu. Predstavil nam je življenje v Afganistanu kot tudi plezanje na sami gori. V nadaljevanju večera je bila še tekma za člane, na kateri so nastopili le člani iz AO Vipava.

V nedeljo smo imeli osemurno plezanje po sektorjih plezališča pod Gradiško Turo. Ta izziv so sprejele štiri naveze domačega odseka in plezalci smo se selili od enega sektorja do drugega in pridno plezali določeno število smeri v posameznem sektorju.
Pravila so sestavljena tako, da je potrebno za dober rezultat plezati v čim večjem številu sektorjev. Plezanje je trajalo od 9. do 17. ure in v popoldanskem času je sonce vplivalo na utrujenost in hitrost plezanja.

S podelitvijo nagrad se je zaključil letošnji plezalni vikend. 

...04.2017

Tabele z rezultati so precej pomanjšane, zatoi jih velja odpirati v novem zavohku in ev. še dodatno povečati.

 






 

 

 

 

 

 

Številne fotografije pa so le na AO Vipava

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti