Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Deseterica naših

na uvodni tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju - Meiringern 2017

Tekma v balvanskem plezanju 7. in 8. aprila v Meiringenu v Švici začenja sezono svetovnega pokala, v kateri športne plezalce čaka sedem tekem v balvanih in in osem v težavnosti, vmes pa še evropsko prvenstvo in svetovne igre.

V Meiringenu v švicarskem kantonu Bern bo 7. in 8. aprila na športnoplezalnem sporedu prvo dejanje letošnjega svetovnega pokala v balvanskem plezanju. Med 116 prijavljenimi tekmovalci in 79 tekmovalkami iz 35 držav bo slovenske barve zastopalo deset članov slovenske reprezentance v športnem plezanju: Janja Garnbret (Šaleški AO), Katja Kadič (PK Škofja Loka), Julija Kruder (ŠPO Celje - Matica) in Vita Lukan (ŠPO Radovljica) v ženski konkurenci ter Martin Bergant (PK Škofja Loka), Jernej Kruder (ŠPO Celje - Matica), Anže Peharc (AO Kranj), Zan Sudar (AK Ravne) Domen Škofic (ŠPO Radovljica) in Gregor Vezonik (AK Ravne) v moški konkurenci.

Slovenska reprezentanca v športnem plezanju deluje pod vodstvom selektorja Gorazda Hrena ter trenerjev Luke Fonda in Urha Čehovina. Poleti se bodo tekmovalci pomerili tudi na evropskem prvenstvu (Campitello di Fassa bo gostil EP v težavnosti, München pa EP v balvanih), na svetovnih igrah, ki bodo julija v Wroclawu, pa bodo Slovenijo zastopali Janja Garnbret, Mina Markovič in Domen Škofic.

Vir: PZS.si 


Tekme, ki se jih bodo letos udeležili naši plezalci

 

06.04.2017

Urnik SP Meiringen 2017
Petek, 7. april
10.00-14.30 kvalifikacije moški
16.30-20.30 kvalifikacije ženske

Sobota, 8. april
11.00-14.00 polfinale moški in ženske
18.30-20.30 finale moški in ženske
20.30 podelitev medalj

Polfinala in finale v živo na FLOclimbing >


Vir: Slovenia Climbing - Foto: Luka Fonda

Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti