Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Slovenca umrla v Julijcih

Primorski dnevnik, 04.04.2017: Dva slovenska alpinista (ženska in moški) sta se danes smrtno ponesrečila na Višu (Jôf Fuart) v Julijcih. Večer  ...

Italijanski reševalci so pred kratkim prišli do kraja nesreče, ki se je pripetila pri t. i. tunelu na nadmorski višini 2350 metrov.
Nesrečna alpinista sta parkirala svoji vozili na parkirišču v bližini koče Corsi, v bližini katere sta začela vzpon. Alarm je sprožil mednarodni reševalni center Thorl Maglern, ki je takoj obvestil italijanske gorske reševalce iz Rablja. Sprva so načrtovali, da bodo reševalci prišli na kraj nesreče s helikopterjem deželne civilne zaščite, ki pa zaradi slabega vremena najprej ni mogel vzleteti, nato mu je vseeno uspelo.


P. s.: Neuradno smo izvedeli, da je ponesrečeni Igor Zlodej iz Bovca.


Večer, 04.04.2017 16:01: Italijanske Alpe vzele življenje slovenskima planincema

Za izkušenima planincema naj bi se že v soboto izgubila sled v italijanskih Alpah, danes dopoldan pa so našli njuni trupli.

V italijanskih Julijskih Alpah na gori Viš naj bi življenje izgubila dva slovenska državljana, ki naj bi bila pogrešana že od minule sobote. Po naših podatkih naj bi 53-letnega moškega iz Bovca in 48-letno žensko iz Ljubljane mrtva našli danes dopoldan italijanski gorski reševalci. Na Policijski upravi Nova Gorica o najdbi domnevno dveh slovenskih državljanov na italijanskem Višu še niso bilo obveščeni, so pa bili pred kratkim obveščeni o dveh pogrešanih osebah, za katerima je že v soboto izginila sled v italijanskih Alpah. Po neuradnih podatkih naj bi gora vzela življenje dobremu poznavalcu gora, upokojenemu policistu iz Gorske enote policije, nekdanjemu predsedniku Planinskega društva Bovec in članu Društva gorskih reševalcev Bovec, Igorju Zlodeju in njegovi prijateljici Tatjani Maze. Po naših podatkih ogled kraja tragedije v italijanskih Alpah ter identifikacija trupel še potekata, prav tako še ni znan vzrok tragedije. Pokojna naj bi bila v navezi, ki se je očitno pretrgala, zato sta zgrmela po gorskem pobočju.

Na spletni strani Gore-ljudje je zapisano, da je Zlodej, sicer doma s Pohorja, prišel v Bovec s trebuhom za kruhom leta 1982 in se pravzaprav šele tam začel ukvarjati s planinstvom. "Z gorami se je najprej spoznaval v družbi službenih kolegov, se jim potem v različnih življenjskih obdobjih bolj ali manj intenzivno posvečal in medtem so se mu izjemno priljubile. Virtualni gorniški publiki je nedvomno znan kot redni dopisnik spletnih strani, prek katerih lahko spremljamo razmere v gorah. Kljub temu, da v gore pretežno zahaja sam, pa ni nikakršen samotar – po naključju se je večkrat znašel pri znamenitih pohodih Sto žensk na Triglav, sodeluje pri različnih pohodih (pohod veteranov in borcev na Triglav, Vrh na vrhu), občasno se udeleži srečanj na Tromeji, vsako leto pa se v novembru udeleži slovesnosti pri Krnskem jezeru. Glede na to, da je bil na vrhu očaka že skoraj 350 krat, ni nobeno presenečenje, da je tudi član združenja Prijatelji Triglava, " so pred leti zapisali na omenjeni spletni strani. (dž)

04.04.2017 16:15

MessaggeroVeneto.geolocal.it 04.04.2017
Incidente a Sella Nevea, due vittime sul monte Jôf Fuart 

Slovenske novice, : Umrla dva slovcnska alpinista

Delo: V Julijskih Alpah v Italiji umrla slovenska alpinista


 

Primorski dnevnik, 05.04.2017
 

Dnervnik, 05.04.2017

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti