Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vajnež

Primož Blaha: Na lovu za snegom sva šla z Urbanom na obisk k medvedom (v Bärental).

Medvedov sicer nisva srečala, a glede na pomladne razmere gotovo ne spijo več …

Če so še prejšnjo nedeljo prismučali do avta, so visoke temperature in majhna količina snega v nekaj dneh poskrbeli za precej drugačno stanje.
Tako sva se najprej peš sprehodila po cesti do roba gozda, kjer sva presedlala na smuči. Prvotni načrt je bil Vajnež pa naju je sprva vleklo proti Stolu, za dodatno zmedo je poskrbela še megla, ki se je vzela kdo ve od kod. Vendar je bila noč na oni strani jasna in sneg je bil pomrznjen, zato sva vseeno zavila proti osončenim pobočjem pod Vajnežem in kmalu pustila meglo pod seboj.

Na soncu nama je hitro postalo vroče in tudi sneg je bil že med vzponom razmočen. Smuči sva pustila v žlebu kakih sto metrov pod vrhom, saj je zgoraj snega že kritično malo, občasno tudi kritično nič. Sprehodila sva se na slovensko stran in do vrha Vajneža, kjer je tudi že več trave kot snega.

Nazaj do smuči in po južnem snegu po širnih pobočjih, kjer se je kljub vsemu dalo prav spodobno vijugati. Preboj skozi gozd in slalom med rušjem, nato počasi nekaj ovinkov po komaj še zasneženi cesti in za konec deset minut peš do avta. Glede na vsesplošno žalost še prav v redu tura.

26.03.2017
Vajnež 25.3.2017

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti