Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Salomon družina XA

Spoznajte legendarno družino Salomon trail tekaških copat, ki vas bodo s pravo mero robustnosti, stabilnosti in odzivnosti navduševali na zahtevnejših terenih.

 Promocijska objava 

Tek po neokrnjeni naravi zahteva stabilnost in oporo, hkrati pa brezkompromisen oprijem na grobem, skalnatem terenu.

Salomon si je z dolgoletnimi izkušnjami in nenehnimi inovacijami ustvaril vodilno pozicijo na področju trail running obutve, saj že od samega začetka tesno sodeluje z najboljšimi tekači in strokovnjaki za obutev. Rezultat je družina tekaških copat XA, ki vam bo na zahtevnih terenih nudila izjemen oprijem stopala, da boste samozavestni prav na vsakem koraku!

SALOMON XARazširite svoje igrišče, čas je za tek
izven urejenih poti
!

...04.2017
Facebook: Salomon running

 


3 komentarjev na članku "Salomon družina XA"

Franci Savenc,

Hvala za komentar! Vsako mnenje in komentar zelo cenimo in ves čas poskušamo izdelke izpopolniti.

Podplat je definitivno eden izmed najpomembnejših delov trail tekaškega copata, zato ogromno pozornosti in razvoja posvečamo izpopolnitvam Contagrip podplata. V preteklih letih smo naredili ogromno na izboljšavi oprijema na spolzkih podlagah in znižanju teže, obenem pa poskušali ohraniti vzdržljivost.

Kot ste sami ugotovili je bil model XA pro v preteklih letih deležen kar nekaj sprememb, predvsem v smeri povečanega udobja in nižje teže. Za bolj zahtevne uporabnike pa smo dodali kar nekaj novih čevljev, ki lahko še bolje zadovoljijo specifične želje uporabnikov.

V vašem primeru sklepamo, da copat uporabljate ne ostrih skalnatih podlagah, za kar priporočamo nov model XA enduro, ali za še zahtevnejše terene copate iz X-alp linije.

Upamo, da smo odgovorili na vaše vprašanje.

Lp

Ekipa Salomon Slovenija / Dodal Urednik


Marko Kern,

Imam XA PRO 3D GTX copate. Že druge po vrsti. So zelo stabilni, oprijem noge je naravnost odličen. Potrebno pa je poudariti tudi minus točke. Glavna in ogromna minus točka so podplati!

Copati (konkretno podplati) niso robustni. Guma je sestavljena iz manjših in tanjših delov, kar pomeni, da ima na grobem terenu kratko življensko dobo. Copati tako sploh niso namenjeni za skalnat teren ali grušč, prav tako ne za neurejene poti, kaj šele za izven poti. Copati so namenjeni za lepe poti in lokalne gozdne hribčke okoli mest. Če bi s temi copati ponovil turo z objavljene reklame, so copati po eni sami taki turi zaradi uničenih podplatov primerni samo še za odpad.

Prejšnji copati so me ob občasni rabi na lokalnem hribu držali nekaj let (4 leta po spominu), odpovedal je podplat, ki je razpadel. Ravno danes pa sem preveril podplat dobre pol leta starega copata in razočaran opazil, da že konkretno razpada. Nato sem preveril še pri Marijani, ki je nov model copat (tudi ona ima že druge) uporabila točno trikrat (enkrat Jakob in dvakrat Jošt), podplat pa že razpada. Če tole bere kakšen Salomonov človek, prosim za odgovor. Copati niso ravno poceni.


Marko Kern,

"V vašem primeru sklepamo, da copat uporabljate ne ostrih skalnatih podlagah, za kar priporočamo nov model XA enduro, ali za še zahtevnejše terene copate iz X-alp linije."

Hvala za odziv. Žal povsem narobe sklepate; te copate uporabljava izključno samo na lepih gozdnih poteh (Sv. Jošt nad Kranjem), kjer ni nobenih ostrih skalnatih podlag. Problem je, ker je novi podplat občutno manj vzdržljiv kot tisti izpred 5 let (oboje na XA 3D), pa tudi tisti ni bil ravno vzdržljiv. Prosim za odgovor.

Pred 15+ leti ste imeli (Contagrip) podplat iz enega kosa. Tisti podplati so pa zdržali vse živo.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti