Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 23.03.17

Primorski dnevnik: Občni zbor SPDG / Zimski pohod na Porezen / Srečanje s pobratenim PD LPP / Prijateljstvo brez meje 2017 / Vodstvo SPDT

Občni zbor SPDG

Slovensko planinsko društvo Gorica vabi na letošnji redni občni zbor, ki bo v sredo, 19. aprila, ob 20.30 v mali dvorani Kulturnega doma v Gorici.

Zimski pohod na Porezen

Planinsko društvo Cerkno organizira ta konec tedna že 42. Zimski pohod na Porezen. Slovensko planinsko društvo Trst se bo pohoda udeležilo v soboto, 25. marca 2017. Na pohod se bomo podali z osebnimi avtomobili, na razpolago je tudi društveni kombi. Zbirališče ob 6.30 uri v Bazovici pri Kalu. Obvezna je zimska oprema. Za prijavo pokličite na tel. številko 338 4913458, odgovarja Franc.

Srečanje s pobratenim PD LPP

SPDT bo gostilo v nedeljo, 26. marca, prijatelje, člane pobratenega Planinskega društva LPP iz Ljubljane. Srečali se bodo na Spodnjih Škofijah in se skupno podali na zanimivo turo v Miljske hribe. Najprej bodo sledili tistemu delu Slovenske peš poti, ki povezuje Škofije s Hrvatini, spustili se bodo v Premančan in nadaljevali pohod po Graničarski poti do Cereja in naprej do arheološkega parka v Starih Miljah.

Tura ni zahtevna, primerna je za vse. Predvidene so 3 do 3 ure in pol zmerne hoje. Po pohodu bomo udeleženci namenili nekaj časa prijateljskemu druženju ob toplem kosilu. Tržaški planinci, ki se bodo na izlet podali z osebnimi avtomobili, se bodo zbrali ob 8.30 na parkirišču Kompas na italijanski strani mejnega prehoda Škofije in se skupno podali do Spodnjih Škofij, kjer bodo počakali prijatelje iz Ljubljane. Za prijavo lahko še danes pokličete na tel. št. 040 413025 (Marinka).

Prijateljstvo brez meje 2017

V nedeljo, 2. aprila, bo potekalo 12. srečanje »Prijateljsko brez meje«. Srečanje združuje slovenske planince, ki živijo v treh različnih državah ob Jadranu: člane Planinske skupine K,PD. Bazovica z Reke, PD Snežnik iz Ilirske Bistrice v Sloveniji ter člane tržaških društev SPDT in Planinskega odseka ŠD Sloga - ŠK Devin. Letošnje srečanje bo v organizaciji tržaških planincev. Kot cilj smo izbrali doberdobski kras, geografsko in zgodovinsko zanimivo področje, ki ga je tragično zaznamovala prva svetovna vojna, o čemer še danes, po sto letih, pričajo ostanki jarkov, topovskih gnezd, zaklonišč in drugih vojaških objektov. Za srečanje smo pripravili pester pohodniški program, ki je primeren za vse.

Izhodišče našega srečanja bo na trgu v Gabrjah. Tu bodo pohodniki lahko izbirali med dvema različnima pohodoma.

Bolj trenirani se bodo podali na krožno pot. Iz zbirnega mesta se bodo povzpeli na najvišjo točko doberdobskega krasa, na 274 m visoko Debelo Grižo, iz zgodovinskih knjig poznano kot Monte San Michele, kjer si bodo, ob čudovitih razgledih, ogledali pred kratkim obnovljene topniške utrdbe. Pohod bodo nadaljevali še na Vrh ter se spustili v Rubije; mimo spomenika Primožu Trubarju, ki je pridigal na tamkajšnjem gradu, ter se vrnili na izhodiščno točko. Predvidene so 3, z ogledi do 4 ure lagodne hoje.

Druga skupina se bo peljala na Debelo Grižo, kjer si bo ogledala Muzej in se sprehodila po obnovljenih vojaških jarkih. Po ogledu pa se bo vrnila v Gabrje. Po povratku obeh skupin se bo srečanje nadaljevalo s prijetnim druženjem v Pavletičevi dvorani Kulturnega društva Skala v Gabrjah. Tržaški planinci se bomo zbrali ob 8.30 na trgu v Sesljanu in se skupno, z osebnimi avtomobili peljali v Gabrje. Prijave sprejemamo do srede, 29. marca. Za informacije in prijave je Spdt-jevcem na razpolago tel. št. 040 413025 (Marinka).

Vodstvo SPDT

Na ponedeljkovi seji, prvi po 63. občnem zboru SPDT, si je novoizvoljeni odbor porazdelil funkcije. Na predsedniško mesto je bila potrjena dosedanja predsednica Marinka Pertot. Podpredsedniško mesto je bilo zaupano Davidu Štrajnu. Tajnica bo Sabrina Zezlina, blagajničarka pa Ivana Suhadolc. Za članarine je odgovoren Igor Pertot, za društveno imovino bo še naprej skrbel Franc Starec. Načelnik alpinističnega odseka bo Jernej Bufon, mladinski odsek bo vodila Nika Čermelj, jamarski odsek pa Dean Zobec. Gregor Žnidarčič bo skrbel za facebook stran SPDT. Člani nadzornega odbora so predsednik Peter Pavel Fakin, Angelo Kermec in Vojko Slavec.

 

 23.03.2017
Četrtkova rubrikaPlaninski svet

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti