Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Menjava načelnikov

Pavel Škofic: Ob pomanjkanju pravih informacij se vedno razvijejo bolj ali manj resnične govorice. V izogib le-tem in ker 

... se po desetih letih dela splača narediti kratek povzetek, sem se odločil napisati nekaj stavkov.

Načelovanje ŠPO Radovljica sem prevzel, ker ga nihče ni hotel in se mi je zdelo neumno, da bi moral Domna voziti kam dlje. Precej banalno!
Stvari, ki se jih lotim, delam resno. Dobra ekipa je omogočila, da smo v desetih letih naredili ogromen korak. Danes ni vprašanje ali smo sposobni postaviti dodatne plezalne površine in zagotoviti potrebna sredstva. Imamo dokaze.

Ža začetku sem imel občutek, da plezanje v Sloveniji ni na pravi poti. Prepričevanje odgovornih se mi ni zdelo zadosti. Ustanovili smo pokal iRCC, ki je z 99 udeležencev na začetku zrasel na 260 v letu 2017. Na tekmi Zahodne lige smo z istim sistemom tekmovanja imeli 396 plezalcev. Med tem je državno prvenstvo usahnilo z 240 na 160 tekmovalcev. V ospredje smo postavili plezalce. Vsi, ki sodelujemo pri organizaciji se trudimo biti čim bolj neopazni. Ljudje morajo videti predvsem rezultate našega dela, dobre plezalne vzpone in hitro izpeljano podelitev medalj ter nagrad. Ta princip deluje.

Jeseni 2016 smo sprejeli sklepe, ki naj bi odsek še dodatno usmerili v več vsebin ki članom ostajajo v prijetnem spominu. To je prava pot. Vsi ne morejo biti vrhunski tekmovalci, je pa dejstvo, da je tekmovanje lahko zanimivo tudi na tekmah nižjega ranga, če je povezano z dosti druženja in prijetnim vzdušjem.
Kombiniranje s plezanjem v skali je prava kombinacija. Vsekakor je potrebno poskrbeti tudi za tiste člane, ki jim tekmovanje sploh ne diši.

Zakaj bi se človek ukvarjal s sistemom, ki pokuri odločno preveč sredstev namenjenih delu reprezentanc za organizacijo pokala, ki se je v zadnjih letih skrčil za tretjino. Ta sistem poskuša najboljše plezalce pri sponzorjih tržiti za zneske, ki so smešni v primerjavi z vrednostjo posamičnega plezalca.
Ni znanja, ni vizije, je le borba za lasten obstoj in koristi. Mnogi ljudje so se od tega distancirali in prišel je čas, ko sem moral to storiti tudi sam.

Zavedam se, da imam kratko vžigalno vrvico in da ljudem direktno povem, kaj mislim. To sigurno ne pripomore k dobri komunikaciji z ljudmi, ki resnice ne slišijo radi. Vsekakor upam, da bo novi načelnik Klemen Humerca na tem področju prinesel neko dodano vrednost, obenem pa se zavedal dejstva, da je zastavljena pot odseka vredna veliko več kot prilagajanje nečemu, kar je dokazano slabše od naših usmeritev. V tem primeru lahko računamo še na nadaljnih 10 let uspešnega razvoja ŠPO Radovljica.

Ob tej priliki se zahvaljujem za izjemno sodelovanje Božotu Palovšniku, Andreju Primcu in Bogdanu Čufarju, ki so ogromno prispevali k dosedanji zgodbi, pa so upravni odbor zapustili. Zahvaljujem se tudi članom odbora, ki so se odločili pomagati novemu načelniku pri nadaljevanju uspešnega dela. Prav tako se zahvaljujem tudi vsem članom odseka, ki so kakorkoli prispevali k doseženim rezultatom in upam, da bomo skupaj uspešno nadaljevali.

Veliko plezanih užitkov in doseženih vrhov!
Pavel Škofic

 
 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti