Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Reševanje

GRS Tolmin: ... poškodovanega gozdarja nad vasjo Idrsko

Kadar nas gorske reševalce zaprosijo za pomoč pri gozdnih nesrečah, je vedno hudo. Navadno gre za zelo hude poškodbe, včasih celo smrtne, teren pa je zelo težko dostopen. Če bi bilo drugače, potem bi vsega hudega vajeni gozdarji sami poskrbeli za vse.

V soboto, 18. marca, so tolminske gorske reševalce nekaj pred 10. uro dopoldne iz ReCO Nova Gorica aktivirali za reševanje poškodovanega gozdarja na območju med Mrzlim vrhom in vasjo Idrsko. Pri podiranju drevesa ga je zadelo deblo in ga hudo telesno poškodovalo.

Skupaj z ekipo NMP ZD Tolmin smo se morali skoraj 400 višincev kar najhitreje peš povzpeti z vso opremo po blatni vlaki, da smo se lahko nato še kakšnih sto metrov spustili do mesta nesreče.
Tja smo prispeli hkrati s posadko helikopterja SV, ki je na kraj nesreče po jeklenici spustila zdravnico letalko-reševalko.

Po zdravniški oskrbi, na kraju so bili tokrat kar trije zdravniki, in pripravi na transport smo ga imobilizirali na zajemalna nosila. V heli vreči ga je posadka skupaj z zdravnico dvignila v helikopter, nato pa nemudoma odpeljala v Ljubljanski klinični center, kjer je ostal na zdravljenju.

Na reševanju je sodelovalo 13 gorskih reševalcev, ekipa NMP ZD Tolmin in posadka helikopterja SV.
 
Miljko Lesjak GRS Tolmin   

21.03.2017 

 

 

 

 

 

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46074

Novosti