Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Madona

AO Cerkno - Marko Leban: Menda na zahodni strani Migovca ni pretirane gneče splezanih smeri. Skrita lepotica Zimski pohod

Tolminski migovec Madona 40-50st 430m – prvenstvena

Baje, da na zahodni strani Migovca ni pretirane gužve splezanih smeri. Že izza Kuntarjev v Gniliški grapi se mi je (z pomočjo sence) izrisala lepa linija, zato sem v petek 17. 3. šel in jo splezal. Za smer, če še ni plezana predlagam zgoraj omenjeno ime.

Kdor je že hodil po teh stezah se je že srečal z njo. Bled spomin pripovedovanja prijatelja Ivana mi namiguje na 1. svetovno vojno ko so vojaki gradili to mulatjero in so postavili kapelico v zahvalo ker se v Hudi grapi ni nihče poškodoval. Mogoče je zgodba drugačna, jaz pač poznam to. Kapelica stoji malo naprej ob stezi pod Kukom. Sestopil sem po Beli grapi, ki je bila v celoti zalita a ob 9,30 že dodobra zmehčana sploh v spodnjem delu.


16.03.17 Rado Lapanja: Skrita lepotica – zahodna stran Novega vrha

Danes dopoldne sva bila s Tonetom znova v akciji.Tokrat je bila z nama njegova hči Tadeja.Gor smo se dvignili po Lepotici ( 50/30-45,500m),nazaj pa sestopili po Sestopni direkt.Seveda smo bili zelo zgodnji,zaradi toplih dni,ki sneg zelo pobira.Vseeno ga je še dovolj.Vse grape so še lepo plezljive.


16.03.17 Marko Makuc: Zimski pohod na Porezen

Naslednji vikend, 25. in 26. 3. bo potekal tradicionalni pohod na Porezen. Običajno smo alpinisti en teden pred pohodom šli odkidat kočo. Ker so zadnja leta zime bolj skope z snegom, to ni potrebno, je pa potrebno na Porezen zanositi kar nekaj robe za pohod. Jaz bom ta vikend dežurni v koči na Poreznu. Če bi bil kdo zainteresiran, da bi v soboto ali nedeljo nesel na Porezen, naj mi to prosim sporoči na e-mail, ali pa je pokliče, da se dogovorimo. Lahko pa pridete tudi jutri zvečer na odsek.

19.03.2017

 

 

 


Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti