Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Butinarjeva

Črnuški AO - Jasmina Zajc: ... gor, Pripravniška dol

Za četrtek sta Jana in Metka imeli dopoldne prosto, meni pa tudi ni dišala služba. Jana si je želela na Šmarno goro, Metka bi šla plezat 6c-jke v PCL, jaz bi pa šla pa na sneg …
In smo naredile kompromis ter jo ob petih zjutraj mahnile proti Vršiču.

Ob 6.20 smo kot prve zagrizle strmino pod Grebencem, ob sedmih smo se znašle pod grapo, si vzele 20 minut priprave cepinov, derez in druge robe (za vsak slučaj smo s seboj vzele tudi štrik, ki pa je ostal v nahrbtnikih) in ob 8. uri smo že vriskale na vrhu.
Razmere so bile odlične – cel čas je škripalo pod nogami, grapa je bila lepo zalita, edino skala na sredi smeri se obvozi po levi, nato pa preči nazaj v desno. Ker sem jaz preveč jezikala, da je skoraj dolgočasna grapa, me je Jana po obvozu v levo poslala kar navpično navzgor, tako da sem si en del smeri popestrila z mešanico skal, trav in prhkega snega, ampak nič, kar bi psihiralo.

Po kratkem občudovanju sončka, ki je takrat pokukal izza gora, smo se odpravile malce višje in sestopile po Pripravniški grapi. Tudi ta je bila popolnoma zalita in z dobro uhojenimi stopnicami. Med spuščanjem v dolino smo pozdravljale presenečene turne smukače, ki jim ni bilo jasno, da smo me že zaključile svojo turo. Odločitev za zgodnjo uro se je izkazala za pametno tudi zato, ker je bila ob devetih Butinarjeva grapa že polno obsijana s soncem, prej trd sneg pa je postajal že nadležno moker. Ob 9:00 smo z nasmehi do ušes snele dereze in tako imele dovolj časa še za kavico na sončku v Kranjski Gori.
Ko smo se 11.15 znašle v Ljubljani, polne energije in še s celim dnevom pred nami, smo sklenile, da smo res malo ubrisane, ampak takih dnevov si človek lahko samo žel

16.03.2017
Butinarjeva gor, Pripravniška dol

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti