Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zbor GRZS 2017

V sredo, 15. marca, je bil v Izobraževalnem centru zaščite in reševanje na Igu zbor gorskih reševalcev.

Od 68 možnih delegatov iz postaj in društev GRS se jih je zbora udeležilo 67. Prisotni so bili tudi predstavniki komisij in vodstva GRZS, predstavniki organov ustanove Sklad Okrešelj.
Od gostov so zbor pozdravili: sekretar PZS Matej Planko, vodja ICZR Ig Janko Petrovič, predstavnik Policije Rajko Šimunkovič.

V uvodu je predsednik GRZS Igor Potočnik podelil priznanja GRZS.
Priznanja bronast znak GRZS, srebrni zank GRZS in zlati znak GRZS so društva in postaji GRS članov podelila na svojih prireditvah.
Priznanje GRZS - Plaketa za življenjsko delo so prejeli: Marjan Kregar, Karlo Herbert Ritonja, Franci Golmajer, Valentin Slivnik, Ivan Mežik.
Najvišje priznanje GRZS - Častni član pa: Janez Podjed, Jernej Koritnik, Tone Škarja

Priznanja CZ RS so prejeli posamezniki na osrednji prireditvi CZ na Brdu in na regijskih prireditvah URSZR. Priznanje bronasti znak CZ so prejeli: Stanko Biaggio, Primož Lapanja, David Semič, Miha Lovrenčak. Srebrni znak CZ: Alojz Jerman, Slavko Frantar in Slavko Rožič. Zlati znak CZ Igor Potočnik in Janez Triler.

Z minuto molka smo se spomnili na šest gorskih reševalcev, ki so umrli v zadnjem letu.

Po izvolitvi delovnega predsedstva, kateremu je predsedoval Ljubo Hansel, je predsednik GRZS predstavil poročili o delu. V letu 2016 so člani društev in postaj GRS opravili 481 reševalnih ali iskalnih akcij. Reševali so skupno 521 oseb. 43 osebam pa smo lahko nudili le zadnjo pomoč. V 210 primerih je v reševanju sodeloval helikopter SV ali LPE.

Dušan Polajnar pa finančni poročili sofinancerjev URSZR in FIHA. Sledila je še predstavitev poslovnega poročila GRZS. Leto 2016 smo poslovali pozitivno, vendar imamo še negativni skupni sklad društva. Sledila so še poročila predsednika disciplinskega razsodišča GRZS Toma Sbrizaja in predsednika nadzornega odbora GRZS Andreja Kavčiča. Obravnavali smo tudi poročila uprave Sklada Okrešelj, ki ga je podal predsednik uprave Drejc Karničar ter poročilo nadzornega sveta Sklada, ki ga je podal predsednik danilo Škerbinek.
Po razpravi je sledila potrditev poročil.

Naslednja točka dnevnega reda je bila potrditev sprememb Statuta GRZS. Predsednik komisije za spremembo Statuta Andrej Kecman je opisal spremembe, ki jih je komija pripravila in potrdil že upravni odbor GRZS. Tudi delegati so z večino glasov spremembe potrdili.

Sledila je še predstavitev in potrditev delovnega in finančnega plana za leto 2017. Pri tej točki je več razpravljavcev poudarilo nujnost o pridobitvi novih virov sofinanciranja dejavnosti GRZS.

Dušan Polajnar 
Vir: GRZS.si 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti