Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pierra Menta 2017

Turni.si - Matija Zupan: V soboto, 11. marca, se je v Savojskih Alpah zaključila 32. Pierra Menta.

Naš edini tekmovalec, Nejc Kuhar, ki je nastopil v paru z norveškim tekmovalcev Larsom Erikom Skjervheimom, je s 6. mestom dosegel svojo do sedaj najvišjo uvrstitev na tej elitni klasiki, ob čemer se zaveda, da bo tako vrhunski rezultat v prihodnosti težko presegel.

V petek, 10. marca, je bila na vrsti tretja etapa s slabimi 2500 metri vzponov in spustov. Tudi v tretje sta bila najhitrejša Italijana Matteo Eydallin in Damiano Lenzi s časom 2:36:40 in tako skoraj pet minut pred zasledovalci. Hud boj za stopničke je med tremi pari potekal do zadnjega metra, v dobre pol minute so v cilj prismučali na drugem mestu Francoza Valentin Favre in Filippo Barazzuol s časom 2:41:25, tretja sta bila Italijana Nadir Maguet in Michele Boscacci s časom 2:41:36, četrta pa Kilian Jornet Burgada in Alexis Sévennec s časom 2:41:58. Zelo tesno skupaj pa so cilj dosegli tudi naslednji trije pari od petega do sedmega mesta, med njimi so bile res minimalne razlike, Nejc Kuhar in Lars Skjervheim sta 7. mesto osvojila s časom 2:48:39.

Med dekleti sta tretjo etapo najhitreje končali Emelie Forsberg in Laetitia Roux s časom 3:20:25. Osem minut za njima sta v cilj prišli Jennifer Fletcher in Severine Pont Combe, tretji pa sta bili Axelle Mollaret in Lorna Bonnel.

Sobotna etapa je potekala ob spremljavi večtisočglavih množic na grebenih, ki so prečili tekmovalci. Izjemno vzdušje, ki ga naredijo navijači, je prepoznavni znak Pierra Mente.

V moški konkurenci je bilo skupno prvo mesto že oddano. Matteo Eydallin in Damiano Lenzi sta lahko nadzirala konkurente in v cilj prišla s časom 2:46:23 skupaj z drugouvrščenima Michelom Boscaccijem in Nadirjem Maguetom. Tretja sta bila Kilian Jornet in Alexis Sevennec. Našemu Nejcu in njegovemu partnerju Larsu je bil cilj obdržati skupno 6. mesto, kar sta z 12. mestom na etapi tudi dosegla.

V ženski kategoriji je bila razvrstitev enaka petkovi.

Na letošnji izvedbi Pierra Mente sta na vseh štirih etapah izstopala Matteo Eydallin in Damiano Lenzi. Zmagala sta s prepričljivo prednostjo 13 minut in 19 sekund. Na drugem mestu sta Kilian Jornet in Alexis Sevennec s prednostjo slabih treh minut premagala tretjeuvrščena Michela Boscaccija in Nadirja Magueta. Odlična Nejc Kuhar in Lars Erik Skjervheim pa sta končala na skupno 6. mestu. Za zmagovalcema sta zaostala 46 minut in 50 sekund.

Dekleti Emelie Forsberg in Laetitia Roux sta pričakovano zmagali. Na prvem mestu sta bili na zadnjih treh etapah, prvo pa sta končali na drugem mestu z le dobro minuto zaostanka za Švicarkama. Z zaostankom 18 minut in pol sta bili skupno drugi Jennifer Fletcher in Severine Pont Combe. Še 5 minut več sta na tretjem mestu zaostali Axelle Mollaret in Lorna Bonnel. Še vedno čakamo, da se opogumita kateri od naših tekmovalk in da bomo tudi Slovenci imeli predstavnici nežnejšega spola na tej prelepi etapni preizkušnji.

Nejc Kuhar pa je kljub utrujenosti in natrpanemu urniku strnil vtise in za naš portal povedal: »Tretja in četra etapa sta bili končno tisti pravi, po vrhovih, grebenih, dobrih spustih. Skratka taki, kot smo jih vsi želeli. Bili sta tudi najdaljši, obe prek 2500 vm vzpona. Po mojem slabem dnevu na drugi etapi, sem se uspel regenerirati in tretjo ter četrto etapo sem se odlično počutil. Tokrat je imal Lars malo slabša dneva, predvsem zadnjo etapo je bil zelo utrujen in po še eni dobri uvrstitvi na 3. etapi, sva na zadnji bolj ali manj nadzorovala 6. mesto. To je doslej moja najboljša uvrstitev na Pierra Menti in vem, da jo bo težko izboljšati.«

13.03.2017 
Pierra Menta 2017 - zaključek 
Skupni rezultati  | Rezultati po etapah > koledar tekmovanj


Turni: Pierra Menta 2017 - 1. etapa | 2. etapa



Fotografije s Fb Pierra Menta, vir turni.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti