Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Druga tekma

Vzhodne lige je bila v soboto, 4. marca, v Slovenski Bistrici - AK Slovenska Bistrica
Friko: 2, tekma Vzhodne lige


Udeležilo se jo je kar 272 tekmovalcev iz 27 klubov. Tekma je hkrati štela tudi kot tekma Šolskega področnega tekmovanja – vzhod
.
24 mladih tekmovalcev iz domačega kluba nas je, tako kot na prvi tekmi, razveselilo z dobrim plezanjem in odličnimi rezultati.

Naši najmlajši tekmovalci – Zala Juhart, Enej Batistić in Paulina Potočnik so se izkazali v kategoriji mlajših cicibanov oziroma cicibank in osvojili vrh vsaj ene smeri. Gal Leskovar pri starejših dečkih, Lucija Tarkuš pri starejših deklicah in Ema Seliškar pri mlajših deklicah so v absolutni konkurenci ponovno zmagali, Urban Zagoršek je v kategoriji starejših dečkov z B-licenco osvojil 2. mesto, uspeh sta dopolnila še Neven Otorepec, ki je v kategoriji katedov osvojil 3. mesto in Žan Janežič, ki je v isti kategoriji zasedel 5. mesto.

Na državno prvenstvo osnovnih šol, ki bo 8. aprila 2017 na OŠ Vojnik, se je poleg treh tekmovalcev, ki nastopajo na tekmah Državnega prvenstva (Gal, Lucija in Ema), uvrstilo 8 tekmovalcev iz kluba, ki nastopajo v kategoriji mlajših in stareših dečkov oziroma deklic brez licence – Urban Zagoršek (starejši dečki, 2. mesto), Evita Brdnik (starejše deklice, 6. mesto), Anže Flis (starejši dečki, 7. mesto), Luka Lorenci (starejši dečki, 8. mesto), Ema Sever Klasinc (mlajše deklice, 9. mesto), Zoja Gobec (mlajše deklice, 13. mesto) in Maja Kramberger ter Ajda Ritonja (starejše deklice, 14. mesto).


Friko - Jernej Peterlin: 2. tekma Vzhodne lige - Slovenska Bistrica

Na prvi letošnji tekmi v težavnosti je startalo kar 272 mladih plezalcev in plezalk iz 27 slovenskih klubov. Na umetni plezalni steni v Slovenski Bistrici so se še enkrat več izkazali organizatorji, ki jo tvori preizkušena ekipa članov AK Slovenska Bistrica.

Tekmovanje je potekalo v petih starostnih kategorijah, od katerih se pri mlajših cicibanih in cicibankah ni razglasilo končnih uvrstitev posameznih tekmovalcev. Od kategorije starejših cicibanov in cicibank naprej pa tekmovalci zbirajo točke za skupno uvrstitev v Vzhodni ligi 2017. Pri starejših cicibankah in cicibanih smo na vrhu videli po tri tekmovalce. Pri fantih so na najvišjo stopničko stopili Tine Jakomini (PK 6b Ptuj), Janej Kotar Tominšek (PK Slov. Konjice) in Timon Zore (ŠPO APD Kozjak MB), pri dekletih pa so najboljši rezultat dosegle Eva Hren (ŠPO APD Kozjak MB), Ema Korošec (PK Slovenske Konjice) in Daša Majdič (ŠD Pajki). Pri mlajših dečkih sta si prvo mesto delila Lovro Črep (ŠAO Velenje) in Lan Mastnak (PK Laško), pri mlajših deklicah pa je največ pokazala domačinka Ema Seliškar (AK Slov. Bistrica). Tudi v kategoriji starejših dečkov in deklic sta bila najboljša domačina Gal Leskovar in Lucija Tarkuš (oba AK Slov. Bistrica). Pri kadetih sta si prvo mesto razdelila Nik Golej (PK Laško) in Urban Stanko (PS Ascendo), pri kadetinjah pa Ines Ermenc (ŠPO PD Celje) in Petra Glušič (AK Ravne). Tekma mlajših dečkov in deklic ter starejših dečkov in deklic, ki so bili še v lanski sezoni brez licenc državnega prvenstva, je štela tudi za področno tekmovanje osnovnih šol vzhodne Slovenije. Najboljših 15 tekmovalcev in tekmovalk v posamezni kategoriji se je uvrstilo na finalno tekmovanje osnovnih šol, ki bo v soboto, 8. aprila 2017, v Vojniku.

Naslednja tekma za Vzhodno ligo bo v soboto, 18. marca 2017, v Radljah ob Dravi, kjer bo potekal druga letošnja preizkušnja v težavnosti.

05.03.2017
2. tekma Vzhodne lige v Slovenski Bistrici

Climbers.si/Vzhodna liga: Uradni rezultati 
photos.google.som: fotografije 2. tekme VL


Rezultati šolskega področnega prvenstva - VZHOD (uvrščeni na šolsko državno tekmovanje) 
Celotni rezultati tekmovanja so dostopni na climber.si. Na šolsko državno tekmovanje so uvrščeni vsi tekmovalci, ki tekmujejo v državnem prvenstvu in prvih 15 uvrščenih v kategoriji mlajših dečkov in deklic (letnik 2004 in 2005) ter starejših dečkov in deklic (letnik 2002 in 2003) z licenco A ali B.

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti