Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Po deviškem snegu

Delo - Mitja Felc: ... mogočnega Kavkaza | Gudauri ima vse, kar imajo velika smučišča, le cene niso tako navite

Ko razmišljamo o smučarskem oddihu, nas poleg domačih smučišč misli najpogosteje popeljejo na sever, v Avstrijo, nič manj priljubljena niso italijanska smučišča, švicarska so zaradi navitih cen že manj privlačna, Francija pa navadno odbija predvsem zaradi dolgotrajne vožnje.
Ker je navada železna srajca, se na smuko redko podamo zunaj omenjenih držav.

A če začnemo naštevati, kje vse se da vrhunsko in predvsem cenovno precej dostopno (če, seveda, zanemarimo pot do tja) smučati, je držav res veliko. Gruzija, denimo, ki turiste vse bolj pričakuje z odprtimi rokami, je že ena takšnih, kjer boste za dnevno smučarsko vozovnico na največjem smučišču Gudauri odšteli borih 11 evrov (v visoki sezoni 14), za smučarske užitke pa zaradi »simbolične cene« ne boste prav nič prikrajšani. Da je cena smučarske vozovnice nizka, pripomore tudi državno upravljanje smučišč, saj je želja, da bi zaradi konkurenčnih cen privabili tuje goste, večja od hlastanja po dobičku. Za sedemdnevno smučarsko vozovnico je treba zunaj visoke sezone odšteti 63 evrov, v njej pa 83 evrov. To je, za primerjavo, še nekoliko manj, kot staneta dve dnevni smučarski vozovnici v Avstriji.

Popularni heliskiing tržijo tujci

Ob mogočem Kavkazu, ki se razprostira skozi Gruzijo, bi bilo že nenavadno, če bi smučarski turizem povsem zanemarili. Ravno visokogorje in dovolj snega sta glavna krivca za vse bolj razširjeno smučanje po »deviškem« snegu. Na vrh gore vas lahko popeljejo kar s helikopterjem. Heliskiing je vse bolj priljubljen, zanimivo pa je, da pod mogočno goro Kazbegi, tretjo najvišjo v državi, ki se dviga 5047 metrov nad morjem, nismo srečali domačinov, ampak avstrijske podjetnike, ki tovrstno storitev ponujajo v Gruziji.

Štiri večja smučarska središča imajo v Gruziji, največje in najbolj priljubljeno je ravno Gudauri, nedaleč od meje z Južno Osetijo, avtonomno gruzinsko pokrajino in samooklicano neodvisno republiko (ki je ne priznava nobena članica Nata in Evropske unije), zaradi katere je tam še leta 2008 rožljalo orožje. A brez skrbi, razmere so zdaj povsem pod nadzorom, položaj je miren, zato varnostnih zadržkov ni prav nobenih.

Zavidljiva infrastruktura

Na Gudauriju, smučišče se začne na 2000 metrih, najvišja točka pa je na treh tisočakih, je dobrih 50 kilometrov prog. Po skupni dolžni prog res ni med smučarskimi središči, kot smo jih vajeni pri severnih in zahodnih sosedih, a različne težavnostne stopnje poskrbijo, da na svoj račun pridejo tako začetniki kot izkušeni smučarji in deskarji. Čeprav smučišče ni veliko, gneče ne pričakujte, saj kakšnega masovnega navala smučarjev (še) ni.

Infrastruktura je povsem primerljiva s srednje- in zahodnoevropskimi državami, pravzaprav naša smučišča prej spravijo v zadrego, kot pa da bi se jim mi lahko posmehovali. Za smučanje zunaj urejenih prog je neskončno možnosti. A se je na tovrstno smuko, kot povsod drugod, zaradi nevarnosti plazu treba podati premišljeno in predvsem upoštevati koristen nasvet lokalcev.

In medtem ko upravljavci smučišč po Evropi zaradi podnebnih sprememb in posledično pomanjkanja snega vse bolj zaskrbljeno zrejo v prihodnost, ima veličastni Kavkaz (za zdaj) zagotovljeno snežno podlago, zato so povsem realna pričakovanja, da na Gudauriju smučarska sezona traja kar tja do pol leta. 

  22.02.2017 12:18
Po deviškem snegu mogočnega Kavkaza


Kako do tja

Smučišče Gudauri leži približno 120 kilometrov od gruzinske prestolnice Tbilisi. Pot je preprosta, vodi po tako imenovani vojaški avtocesti (ki to ni, ampak je navadna regionalna cesta), zaplete se lahko le čez prelaz, kadar narava pošlje večjo količino snega. Pluženje in posipanje, nad katerima se pri nas stalno tarna ob vsaki pošiljki snega, jim tam res povzročata težave. No, voznikom jih, pravzaprav. Če pot do smučišča začnemo na začetku, bo najenostavneje z ljubljanskega letališča mimo Istanbula do Tbilisija, najceneje pa gotovo z nizkocenovnim letalskim prevoznikom iz Budimpešte do Tbilisija.


Večkilometrska kolona tovornjakov, ki jim nesplužena cesta preprečuje pot čez prelaz Foto: Mitja Felc

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti