Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Lestvica

Razgledi - Borut Peršolja: ... mladinogorskih večnih zmagovalcev

Doslej se je na Državnem tekmovanju Mladina in gore (1989-2017) na eno izmed prvih treh mest uvrstilo triintrideset (33) planinskih društev: na prvo se jih je uvrstilo petnajst (15), na drugo dvaindvajset (22) in na tretje sedemnajst (17). Na Državnem tekmovanju Mladina in gore so na regijskih (1704 ekipe) in finalnih delih (474) sodelovale skupno 2178 ekipe s po tri oziroma štirimi člani (od 6312 do 8416 članic in članov). V finalni del je bilo uvrščenih 27,8 % prijavljenih oz. sodelujočih ekip.

2017 pregled Mladina_in_gore (PDF 164 kB)

Med tistimi, ki so doslej zmagali na Državnem tekmovanju Mladina in gore, so prvo mesto največkrat osvojili v PD Onger Trzin (petkrat), štirikrat so zmagali v PD Nova Gorica, trikrat pa v PD Ljubljana matica. Na drugo mesto so se največkrat zavihteli v PD Fram (trikrat), po dvakrat pa so bili tik pod vrhom v PD Onger Trzin, PD Nova Gorica, PD Idrija in PD Vipava. Kar štirikrat so bili na tretjem mestu v PD Domžale.

Največ vseh uvrstitev na zmagovalni oder imajo v PD Onger Trzin in PD Nova Gorica (oboji po osemkrat), sedemkrat so na stopničkah stali v PD Ljubljana matica, PD Fram in PD Idrija. Enkrat so na zmagovalnem odru stali v osemnajstih planinskih društvih. Od skupaj 85 zmagovalnih uvrstitev (leta 1997 sta si – doslej edinkrat – dve ekipi delili tretje mesto), je zgolj deset planinskih društev doseglo kar 55 ali 64,7 % vseh zmagovalnih uvrstitev. Vse tri najboljše uvrstitve je doslej usvojilo osem planinskih društev.

Preglednica 1: Skupni vrstni red planinskih društev glede na seštevek vseh uvrstitev na zmagovalni oder.
2017 uvrstitve DMIG (PDF 219 kB)

In seveda: nekateri tekmovalci/zmagovalci se vračajo na Državno tekmovanje Mladina in gore – nekateri kot srednješolci, drugi pa (s čimer so izpolnjeni ustanovitveni cilji tekmovanja) kot vodje ekip in njihovi mentorji.

Moje ime je Borut Peršolja in to je bila moja zgodba.

01.02.2017 17:37
LESTVICA MLADINOGORSKIH VEČNIH ZMAGOVALCEV

Kategorije:
Novosti MLA SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti