Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zimski vikend

Črnuški AO - Anže Mihevc: Po lednem vikendu, je padlo končno tudi nekaj snega, da smo lahko izpeljali še zimski vikend. Destinacija je bila ...

... pod Storžičem, kar se je izkazalo za dobro izbiro, saj je zapadlo kar nekaj decimetrov snega.
Po jutranjem maršu do koče pod Storžičem, kjer smo odložili stvari, ki jih čez dan ne bomo potrebovali, smo jo mahnili proti Kramarjevi grapi. Ideja je bila, da bi na meliščih pod Kramarjevo grapo izvedli vaje iz zimske tehnike. Ker nas je bilo veliko in smo veliko klepetali ter se zabavali, smo seveda zašli iz idealne linije in po dveh urah gaženja snega po gozdu le prišli do grapa, ki seveda ni bila Kramarjeva grapa!
Pa smo vseeno tam izvedli vaje, ki so bile obsežne in zelo poučne. Od iskanja z žolno, sondiranja, prereza snežne odeje, izdelava t-štantov, varovanja na telo, ledeniške naveze in reševanje iz ledeniške razpoke, abzajlanje na dva cepina in na snežno gobo do kepanja in mavžanja med pripravniki in tečajniki. Dan je minil hitro, sestop do koče še hitreje. Po večerji je sledila analiza dneva in planiranje za naslednji dan. Če smo že šli spat zgodaj pa vsaj vstali nismo zgodaj.

Po zajtrku smo okoli 9. ure krenili proti Storžiču čez Škarjev rob. Prišli smo nad gozdno mejo na greben Škarjevega roba od tam naprej pa je zgledalo malce nevarno in prenaporno za gaženje do vrha. Pa da ne pozabim: "Posebna hvala še načelniku, da je v nedeljo zgazil ene 700 višincev do sonca. Fant ima kondicije za izvoz"!
V zavetrju smo pomalicali in nato v družbi sonca in na debelo zasneženega Storžiča krenili nazaj proti dolini v meglo. Še najbolj nevaren del ture je bil sestop od doma do avtov, saj so po cesti divjali sankači, ki so bili zelo hitri in se seveda niso mogli ustaviti!

Hvala vsem inštruktorjem, da ste si vzeli čas in izvedli vaje in nedeljsko turo!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti