Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Morda Labspitze,

Primož Blaha: ... najbrž Gebreinspitze in gotovo 2-krat Aignerhöhe

Z Marušo in Maretom smo se že v sredo zmenili za ponoven obisk Zederhausa, pridružili so se nam še Slavi, Džani ter Anja in Tom s Štajerske.
Parkirišče je bilo presenetljivo prazno, bilo pa je tudi presenetljivo malo snega in veliko oblakov. Seveda smo optimistično računali na več snega zgoraj in tudi na napovedano razjasnitev sredi dneva.

Tokrat smo že v spodnjem delu doline zavili desno čez potok in skozi lep zimski gozd do planine Trimmingeralm. V spodnjem delu je bilo snega bolj malo, zato smo že razmišljali o krožni turi čez Aignerhöhe. Prvotni cilj je bil Labspitze ali kaj bližnjega, bomo že sproti videli. No, na planini smo se znašli v gosti megli, tako da smo pač sledili špuri in se sčasoma znašli na vrhu.
Tam smo kar nekaj časa čakali, saj se je že kazalo sonce in modro nebo… a na koncu nismo dočakali širšega pogleda na okolico, ki bi nam razkril kje sploh smo.

Ker nam smučanje po poti vzpona ni izgledalo preveč obetavno, smo sledili smučinam proti SZ in se po kratkem spustu vzpeli po grebenu navzgor, še enkrat kratko odmučali proti zahodu in se še enkrat povzpeli do grebena Aignerhöhe. Nisem čisto prepričan, če smo zadeli Labspitze in nato prečili Gebreinspitze, ampak recimo, da smo. V vsakem primeru je šlo za bolj pohodno turo z dovolj časa za uživanje v razgledih. Ki jih tokrat, seveda, ni bilo.

Z vrha Aignerhöhe smo odsmučali po že poznanem terenu na levi strani in že kmalu prišli pod megleni pokrov. Vidljivost se je izboljšala in končno smo lahko uživali v pršiču! Bilo je še presenetljivo veliko nevzoženega, kaj ni nihče tu smučal od zadnjega sneženja? Saj ni važno, mi smo bili tako navdušeni, da smo se ponovno vzpeli nazaj in še enkrat ponovili vajo! Odlična smuka vse do planine Aigneralm, od tam pa le še po cesti nazaj do izhodišča. Sonca torej nismo dočakali, a kljub temu smo se lepo nahodili in za nagrado tudi super smučali. Očitno pa bo treba še kdaj tja, da si ogledamo kje smo sploh bili.

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ SMU Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti