Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zvoh

Nejc Kuhar: Night Attack - Državno prvenstvo v vzponu

V soboto zvečer je na Krvavcu potekalo državno prvenstvo v vzponu, ki je bilo zaradi pomanjkanja snega prestavljeno iz Zelenice. Sprememba se je izkazala za pozitivno, saj smo se turni smučarji v okviru množične prireditve Zvoh Night Attack spopadli proti tekačem, kdo bo prvi premagal zasneženo strmino do vrha Zvoha.

Tekme sem se sicer zelo veselil, saj mi doslej na njej še ni uspelo nastopiti, traso pa poznam kot lasten žep, saj sem tu opravil nešteto treningov letos in v preteklih sezonah. Na žalost pa mi je tokrat ponagajalo zdravje, tudi najboljšim se zgodi, pravijo. Manjši virus mi je prekrižal načrte že v Andorri na svetovnem pokalu, kjer sem nato vseeno izvlekel odličen nastop na Verticalu. Po tekmi sem namenoma vzel nekaj dni povsem pavze, ker sem vedel, da hodim po robu. Na žalost sem v petek dokončno padel čez rob in vročina ter kašelj sta me za pet dni priklenila na posteljo. Tako je na nitki visel tudi nastop na Zvohu in odločitev je padla šele v soboto dopoldan, ko se je stanje toliko izboljšalo, da sem se počutil dovolj močnega za spopad. Po pravici povedano, na štart nisem šel vnaprej z belo zastavico, saj to ni v moji navadi. Ko se pojavim na štartu, sem navadno prepričan vase in tudi tokrat ni bilo nič drugače.

Razmere so bile letos zaradi mehkega snega na strani turnih smučarjev in že pred štartom mi je bilo jasno, da tekači danes nimajo možnosti za uspeh. Vnaprej sem tako vedel, da mi ostane bolj ali manj borba z Lukom in tako je tudi bilo. Celotno traso sva bila z ramo ob rami, nihče ni popuščal in moram reči, da kljub temu, da sem trpel, sem med tekmo užival. Rad namreč nastopam na tekmah, kjer imam konkurenco, kjer se moram za dobro uvrstitev potruditi, dati vse od sebe. Bolj so mi všeč tekme, kjer na koncu izčrpan padem na tla na drugem ali tretjem mestu, kot pa na tekmah, kjer skozi cilj pridem kot zmagovalec in se vprašam, a to je to? Tokrat mi je bil Luka prava konkurenca in čeprav sem že med tekmo vedel, da bom tokrat ja potegnil kratko, sem si rekel, da če ne drugega, mu bom zmago kar se da otežil. Moje noge od štarta niso bile prave in na vmesnih strmih delih mi je zmanjkala tista svežina, s katero bi se sicer odlepil od konkurence. Tokrat je Luka na koncu izkoristil svojo mladostno poskočnost in zasluženo zmagal. To je bil sploh moj prvi poraz na državni prvenstvih v vzponih, odkar le te organizirajo in če kdo, potem je Luka pravi, ki je vzel ta skalp.

Sicer pa me v naslednjih treh tednih čaka predvsem dober trening in čim boljša priprava na bližajoče se svetovno prvenstvo. Če bo zdravje služilo, sem prepričan, da tudi tokrat lahko posežem visoko.

06.02.2017
Zvoh Night Attack, DP v vzponu, 4.2.2017

Drive.Google.com: Celotni rezultati


Celotno tekmo z ramo ob rami (foto: Miha Rekar)


Utrinek (foto: Miha Rekar)

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti