Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Janez Svoljšak 4.

na svetovnem prvenstvu v tekmovalnem lednem plezanju, ki je bilo v Champagnyju

Zadnja leta najuspešnejši slovenski tekmovalec v lednem plezanju Janez Svoljšak (AO Kranj) je lani osvojil naslov evropskega prvaka 2016 v lednem plezanju, na svetovnem prvenstvu 2017, ki ga je gostil Champagny-En-Vanoise, pa si priplezal najboljšo uvrstitev v letošnji sezoni - četrto mesto v težavnosti.
"Vse tri smeri na prvenstvu sem plezal dobro. Vesel sem, da sem končno enkrat v letošnji sezoni dobro odplezal tudi finale. V močni konkurenci je malo zmanjkalo za stopničke, vendar sem glede na sezono z rezultatom zadovoljen," je povedal 23-letni tekmovalec, ki je bil leta 2014 svetovni mladinski prvak.

Škofjeločan je svoj najboljši rezultat letos dosegel na najpomembnejši preizkušnji sezone. Po polfinalu je bil celo tretji, kolajno pa mu je odnesla napaka pod vrhom finalne smeri. Svetovni pokal 2017 je sklenil na skupno sedmem mestu, potem ko se je na vseh petih tekmah uvrstil med najboljše.

Svetovni prvak 2017 v težavnosti je postal Južni Korejec HeeYong Park, tudi letošnji zmagovalec svetovnega pokala, drugi je bil Švicar Yannick Glatthard, tretji pa Rus Nikolai Kuzovlev. V ženski konkurenci je slavila Južna Korejka Woonseon Shin, prav tako skupna zmagovalka SP, pred Italijanko Angeliko Rainer in Rusinjo Mario Tolokonino.

Janezov finalni nastop si lahko ogledate v tem posnetku od 1:29:27 dalje.

05.02.2017 18.00


YouTube/G-L: Svetovno prvenstvo - finale v živo

Foto: Monica Dalmasso/UIAA

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ TEK Vse objave

1 komentarjev na članku "Janez Svoljšak 4."

Andrej Kecman,

JANEZ. Čestitke, super.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti