Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Še drugič peti

Četrta postaja svetovnega pokala (20. in 21. januarja) Saas Fee je prinesel dvojno korejsko zmago, Janez Svoljšak pa je s petim mestom ponovil najboljšo uvrstitev v letošnji sezoni.


Škofjeločan Janez Svoljšak (AO Kranj), ki si je lani s svojo premierno zmago na tekmi svetovnega pokala v Rabensteinu priplezal tudi naslov evropskega prvaka 2016 v lednem plezanju, je na letošnji uvodni tekmi decembra v ameriškem Durangu dosegel osmo mesto, drugo preizkušnjo SP v kitajskem Pekingu je končal kot peti, na tretji tekmi v Južni Koreji si je priplezal šesto mesto, v četrto - v Saas Feeju v Švici - pa je izenačil svojo letošnjo najboljšo uvrstitev.

Čeprav je po polfinalu kazalo še bolje, Svoljšak je bil namreč drugi, so se karte v finalu znova premešale. Z virtuoznim plezanjem se je zmage že drugič zapored veselil Južni Korejec HeeYong Park, ki je za sabo pustil ruska brata Tomilov - Alexeya in Maxima. Triindvajsetletni slovenski tekmovalec, letos nepogrešljiv v finalu svetovnega pokala, je tekmo sklenil na odličnem petem mestu, v skupnem seštevku SP 2017 pa je trenutno sedmi.

Vir: PZS.si

23.01.2017 09:30
Svoljšak v Švici do drugega 5. mesta v sezoni

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti