Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pohod na Goško brdo

Novi tednik Celje - Zdenka Pesec: Ker je Pohod tradicionalen, se tradiciji ni mogoče in ne sme izogniti.

Ker je Pohod na Govško brdo tradicionalen, se tradiciji ni mogoče in ne sme izogniti. V nedeljo, 8. januarja, je Planinsko društvo Laško izvedlo že 27. pohod na Govško brdo.

Tradicionalno postaja tudi vreme, saj nas je v zgodnjih jutranjih urah pričakalo rahlo sneženje, ki se je nato še okrepilo. Snežna kulisa je naredila pravi zimski pohod, kakršen naj bi bil ob začetku leta. Zjutraj ob odhodu iz Laškega nas je bilo tradicionalno število pohodnikov, ne veliko, a tudi ne malo, nato se nam jih je med potjo pridružilo še kar lepo število, tako da je bil Dom na Govcah pošteno poln. Sneg ni preprečil obiska na končnem cilju - Govškem brdu. Ni bilo enostavno, ampak je šlo in ob vrnitvi na lovski dom je zardela lica še bolj pordečil dober domač čaj. Prijetno je bilo slišati dobrodošlico prijaznega najemnika, ki nam je omogočil, da smo se za zaključek pohoda zbrali v domu. Zaključek je bil v znamenju imenitnega nastopa pevskega zbora iz Sedraža in podelitve nagrad najbolj pogostim obiskovalcem Govškega brda v letu 2016. Ti so: Alenka Prašnikar - 604 obiski, Martina Dernovšek - 395 obiskov, Fanika Kamenšek - 331 obiskov, Avgust Ukman - 172 obiskov, Anton Brečko - 120 obiskov in Stane Jakopič - 117 obiskov.

Ne moremo drugače, kot da znova ponovimo, da je bila izvedba pohoda uspešna tako kot že vrsto let, zato se zahvaljujemo vodniku Planinskega društva Laško Tonetu Šterbanu in vsem, ki so prispevali darila: Pivovarni Laško Union, Thermani Laško, Gostinstvu Čater Marija Gradec, Instalacijam Maček Zgornja Rečica, podjetju AGM Nemec Sedraž, Gostinstvu Hochkraut Tremerje, podjetju EEA Medved Laško in oskrbniku doma. Seveda pa brez pohodnikov ni pohoda, tako da zvestim pohodnikom in tistim, ki se na novo pridružijo, še posebna zahvala.

ZDENKA PEŠEC  
predsednica PD Laško 

19.01.2017

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46041

Novosti