Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kako smo kidali

Črnuški AO - Matjaž Tavčar: ... slapove pod Predelom

V soboto se je skoraj 20 članov odseka za dva dni odpravilo na ledno-plezalni vikend pod Predel, kjer smo za prvi dan planirali vaje iz lednih tehnik in mejčken plezarije, za nedeljo pa malo več plezarije.
Plane smo navkljub novozapadlemu snegu in neidealnim pogojem v celoti izpolnili. Pravzaprav je bilo zaradi tega še bolj zanimivo!

V soboto smo dobesedno kidali slapove pod Trdnjavo, v nedeljo pa lopate nismo imeli več s seboj, tako da smo Mali slap ter cug in pol Strmca pucali na roke (led je bil z višino vedno bolj krušljiv ...). Nekaj slapov smo torej (delno) prezračili in lahko spet malce dihajo in se nehajo pregrevati. Ker je marsikje ornk teklo. Niso pa seveda več tako romantično lepi.
Lepa Predelica je ostala nedotaknjena. Bo treba še malo počakati.

Spali smo v Bovcu v super hostlu Bovec in sobotna noč je bila za vse kratka. Nekateri so se dolgo v noč družili v prijetnem skupnem prostoru s kaminom, ostali pa so potem še dlje v noč poslušali smrčanje tistih, ki so se prej dolgo v noč družili v skupnem prostoru. Ja, sej sem prav napisal. Super je bilo!

 

14.01.2017
Kako smo kidali slapove pod Predelom


Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti