Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Svoljšak šesti

na tretji tekmi svetovnega pokala v lednem plezanju, ki je bila od 13. do 15. januarja v Cheongongu v Južni Koreji.

Slovenijo sta na tekmi zastopala Janez Svoljšak (AO Kranj) in Marija Jeglič (AO Ljubljana-Matica).

23-letni Škofjeločan je pršel v finale kot najboljši polfinalist, finalna smer pa mu je prinesla končno šesto mesto. "Prvi dan tekmovanja sem plezal zelo dobro, z vrhom v kvalifikacijah in najvišjo višino v polfinalu sem se kot prvi uvrstil v finale. V finalu mi ni šlo po načrtih, tako da s šestim mestom nisem zadovoljen, saj vem, da lahko plezam bolje," je dejal Svoljšak. Zmago je slavil Južni Korejec HeeYong Park, drugi je bil Švicar Yannick Glatthard in tretji aktualni svetovni prvak Rus Maxim Tomilov.

Pri dekletih je zmaga prav tako ostala na domačih tleh - v rokah Han Na Rai Song iz Južne Koreje, srebrne medalje se je veselila Irka Eimir Mc Swiggan, bronaste pa Rusinja Maryam Filippova. Marija Jeglič je z 21. mestom v kvalifikacijah ostala brez vstopnice za polfinale, kamor se je uvrstilo 19 plezalk.
Vir: PZS.si   
[Janezov finalni nastop si lahko ogledate od 2:17:10 dalje. >

16.01.2017

Lednoplezalna karavana se po Severni Ameriki in Aziji seli v Evropo, kjer bosta tekmi 20. in 21. januarja v Švici (Saas Fee) in od 27. do 29. januarja v Italiji (Rabenstein). Za konec sezone se bodo tekmovalci pomerili tudi na svetovnem prvenstvu v lednem plezanju, ki bo od 3. do 5. februarja v Franciji (Champagny-en-Vanoise).

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti