Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Epik Ski Tour

Nejc Kuhar: Pretekli vikend sem nastopil na 3-dnevni turnosmučarski tekmi v italijanskih Dolomitih, o kateri se bo v prihodnjih letih še govorilo.

Tekma je namreč že na svoji prvi izvedbi z nagradnim skladom presegla prav vse ostale turno smučarske tekme, hkrati pa z zanimivimi etapami nakazala, da se bodo tu dogajale epske borbe.

Prva etapa je potekala na slovitem klancu Alpe Cermis, ki je poznan predvsem po zaključku Tour de Ski-ja. Naša etapa je imela še malo več višinskih metrov kot tekaška in vključevala še spust nazaj na izhodišče, skupno 750m vzpona in spusta. Na prelazu Pelegrino, drugi etapi, le 13h po zaključku 1.etape, se je borba nadaljevala. Prvi dan je bil zame zelo naporen, saj je bila to moja prva tekma sezone, na kateri so občutki vedno zelo mešani in je težko ujeti pravi ritem. Drugi dan mi je šlo že bolje in napredoval sem iz 7. na 5. mesto. Razlike med tekmovalci so bile zelo majhne in tretji dan se je obetal pravi boj na prelazu Pordoi. Štartali smo po zaostanku prvih dveh etap, kar je dalo zelo dober pregled o trenutni situaciji. Sam sem prvič tekmoval na zasledovalni tekmi in moram reči, da je tak sistem tekmovanja zelo živahen. Razlike med prvimi so bile zelo majhne, zato je imel vsak svojo računico. Tekma je bila zelo dinamična, saj smo se tekmovalci približevali in oddaljevali, vendar na koncu mest vseeno nismo bistveno premešali, kar je le dokazalo to, da smo bili res zelo izenačeni. Tekmo sem tako zaključil na 5.mestu in cilj je bil dosežen. Lahko bi rekel, da sem dobro podrezal v osje gnezdo italjanskih tekmovalcev ter se hkrati dobro pripravil na to, kar me čaka prihodnji vikend - svetovni pokal v Andorri.

17.01.2017
Epic Ski Tour, 13.-15.1.2017

...01.2017
Rezultati

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46041

Novosti