Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

28. MiG

V soboto, 21. januarja, OŠ Idrija gosti že 28. tekmovanje Mladina in gore, na katerem se bo v planinskem znanju teoretično in praktično pomerilo

... 21 štiričlanskih osnovnošolskih ekip, najboljših na regijskih tekmovanjih, in letos drugič 18 dvočlanskih srednješolskih ekip, ki so se prijavile na ta izziv.
Uradni začetek tekmovanja bo ob 10. uri. Vabljeni, da se nam pridružite!

Mladina in gore, ki je hkrati tekmovanje iz znanja in športno tekmovanje, saj planinstvo obe prvini enakovredno združuje, je namenjeno osnovnošolcem od 6. do 9. razreda, letos pa bo že drugič izvedena tudi podobna preizkušnja za srednješolce. Eno najpomembnejših tekmovanj za popularizacijo planinstva in spoštljivega odnosa do narave je tudi priložnost za druženje in medsebojno spoznavanje mladih planincev iz vse Slovenije.

Na državno tekmovanje se je uvrstilo 21 najboljših osnovnošolskih ekip iz vse Slovenije, ki se bodo pomerile v planinskem znanju in poznavanju dodatnega gradiva o Idrijsko-Cerkljanskem hribovju, uporabi defibrilatorja in mladinskem delu v planinski organizaciji.
Regijskega tekmovanja se je 12. novembra 2016 v Litiji, Grižah in Črnem vrhu nad Idrijo udeležilo 70 ekip s po štirimi učenci od 6. do 9. razreda, najuspešnejše pa so si odprle vrata na 28. državno tekmovanje Mladina in gore, ki bo 21. januarja v Idriji, od koder prihaja zmagovalna ekipa 27. državnega tekmovanja Mladina in gore.
Na 2. tekmovanju MIG za srednješolce se bo pomerilo tudi 18 srednješolskih ekip s po dvema tekmovalcema. V sklopu tekmovanja je organiziran tudi likovno-literarni natečaj škrat Perkmandelc čara lepši svet.

Najboljše ekipe bodo nagrajene s planinskim taborom v Planinskem učnem središču Bavšica (v organizaciji Mladinske komisije PZS) ter pokali in medaljami. Ostale ekipe dobijo praktične nagrade.

Organizatorji 28. državnega tekmovanja Mladina in gore so: Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija PZS, Zavod za šport RS Planica, Planinsko društvo Idrija in Osnovna šola Idrija.

Vir/Program ... PZS.si >

 

Kategorije:
Novosti MLA SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti