Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Sedemdeset izletov

Novi tednik Celje - Tone Vrabl: ... in sedma sezona

Ljubitelji četrtkov pri Planinskem društvu Zabukovica so uspešno končali že šesto sezono organiziranih planinskih pohodov, ki jih redno prirejajo vsak tretji četrtek v mesecu. Jubilejni, sedemdeseti izlet, so imeli decembra lani, ko so obiskali rudnik v Mežici. Na pot so se odpravili z dvema avtobusoma, v katerih je bilo 85 izletnikov, med njimi trije prvič.

Da gre za stalne udeležence zanimive planinske skupine, govori podatek, da je doslej bronasto značko za dvajset pohodov osvojilo 48 članov, srebrno za 35 pohodov 30 članov in zlat o za petdeset pohodov štirinajst članov. Na vseh sedemdesetih izletih širom po Sloveniji in v zamejstvu je bilo od marca 2011 do decembra 2016 3.431 udeležencev ali v povprečju nekaj več kot 50 udeležencev na izleti Še boljši pa so podatki za leto 2016, ko je bilo na izletih 915 udeležencev ali v povprečju 76,25 na izlet! Prvič se je izleta udeležilo 26 pohodnikov in trinajst otrok. To so številke nad katerimi so presenečeni tako v PD Zabukovica kot tudi širše.

Največ zaslug za odlično pripravljene izlete ima Franci Naraks ob pomoči Štefke Urh in še nekaterih planincev, ki poskrbijo, da na izletih pohodniki ne spoznajo samo novih planinskih postojank, ampak tudi mnoge druge krajevne turistične in kulturne zanimivosti. Pri organizaciji pomagajo tudi Francijevi planinskih prijatelji v krajih, kamor so planinci namenjeni. Posebej zanimivo je bilo ob novembrskem izletu v Haloze, kjer so domačini ob zaključku dobro malico z zeljem, fižolom in mesom postregli kar v dvorani večnamenskega prostora, saj drugega primernega gostinskega prostora v Cirkulanah ni.

Na decembrskem izletu je Franci Naraks, ki je pred tem dobil priznanje častni vodnik PZS, v besedi in sliki predstavil dejavnost v letu dni, tradicionalno pa je vse obdaril Božiček. Pohodnike je seznanil tudi z letošnjim programom. Prvi letošnji oz. 71. izlet bo 19. januarja po pešpoteh v okolici Pirana, februarja se bodo odpravili na avstrijsko Koroško, marca na območje Nebes in Homa, aprila v Janče, maja na Mrzli vrh nad Ajdovščino, junija pa bodo obiskali Belo krajino z izvirom Kolpe. Julija bo izlet smeri Kranjske Gore, avgusta zaradi prisotnosti otrok na Pohorje in septembra na Javornik nad Idrijo. Zadnje tri mesece leta bodo izleti na Goričko h Kugli, Vremščico in decembra bo presenečenje z zaključkom. Možno bo tudi planinarjenje na Cresu in Lošinju od 11. do 17. septembra. Franci Naraks, brez katerega si udeleženci ne znajo predstavljati bogate vsebine vsakega izleta, je vsem zaželel varen korak in prijetno počutje v planinski družbi.
TONE VRABL

12.01.2017
Sedemdeset izletov in sedma sezona

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti