Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 11.01.17

Primorski dnevnik: Izlet po tržaški okolici | Članarina SPDT | Tečaj teka na smučeh SO – SPDT

Izlet po tržaški okolici

V mesecu januarju, ko zima pokaže svoje ostre zobe in se narava odene v zimska oblačila, se odpira ljubiteljem narave in gora veliko različnih izzivov. Izkušeni in trenirani planinci se podajajo na zahtevne zimske ture, osvajajo zasnežene vrhove in uživajo ob vrtoglavih spustih po belih poljanah, manj trenirani pa se osredotočijo m krajše sprehode po bližnji okolici.

Za slednje pripravlja Slovensko planinsko društvo iz Trsta v tem času tradicionalni izlet po tržaški okolici. Nezahtevni zimski sprehod je namenjen odkrivanju zanimivih predelov mestne okolice, ki se danes žal spajajo z mestnim tkivom, zanimivih okoliških vaških jeder, v katerih se zaradi vsakodnevne naglice običajno ne zaustavljamo, v spoznavanju njihove zgodovine, krajevnih posebnosti in zanimivosti in starih poti, ki so bile nekoč močno shojene, saj so povezovale bolj ali manj oddaljene zaselke, danes pa so žal opuščene.

Letošnji tlet po tržaški okolici bo v nedeljo, 22. januarja. Pohodniki se bodo zbrali ob 9. uri v društveni postojanki v Boljuncu, hišna številka 44. Po starih, poljskih poteh se bodo pohodniki podali do Rkmanj ter se po drugi poti vrnili na izhodiščno točko. Izlet je primeren za vse. Predvidene so tri do štiri ure lagodne hoje. Za morebitne informacije lahko pokličete na tel št. 04041302S (Marinka).

Članarina SPDT

Društvena članarina in zavarovalnina Planinske zveze Slovenije, za obiskovanje gora in za druge dejavnosti v naravi, velja le do 31. januarja. Za obnovitev društvene članarine in zavarovanja, oziroma za vpis novih članov za leto 2017, bodo odborniki SPDT-ja na razpolago s sledečim urnikom: v ponedeljek, 16. januarja od 19. ure do 20.30 v društveni postojanki v Boljuncu, hišna številka 44; v torek, 17. januarja od 10. do 13. ure na društvenem sedežu, UL s. Frančiška 20; v četrtek, 19. januarja od 10. do 13. ure na društvenem sedežu, Ul. Sv. Frančiška 20.

Tečaj teka na smučeh SO – SPDT

Smučarski odsek SPDT organizira 3., 4. in 5. februarja 2017 tečaj teka na smučeh na Pokljuki ta odrasle in otroke. Tečaj bo vodil demonstrator Smučarske zveze Slovenije prof. Iztok Kordiš kot že v prejšnjih sezonah. Tečaj je namenjen bodisi začetnikom kot tudi tistim, ki smučarski tek že obvladajo bodisi odraslim in otrokom Tečajniki bodo vadili klasično tehniko teka na smučeh v jutranjih in popoldanskih urah na Goreljku in Rudnem polju. Po večerji pa bodo predavanja o tehniki smučanja, opremi in o pripravi smuči Prijave in informacije nudi urad ZSŠDI telefon 040/635627.

17.01.2017
Četrtkova rubrikaPlaninski svet

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti