Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Šaleški

... alpinistični odsek najboljši med klubi na državnem prvenstvu 

Kot vsako leto se je tudi letos (oz. sedaj že lani) zadnja tekma državnega prvenstva odvijala v Kranju v okviru dogodka Plezalni dnevi Kranja, ki se je tokrat odvijalo od 2. do 4. decembra. Tri dni so v vseh kategorijah potekale tekme težavosti in balvanov.
Iz Šaleškega AO se je tekmovanja udeležilo 13 tekmovalcev, ki so pridno nabirali točke in ŠAO prvič v zgodovini zavihteli na prvo mesto med vsemi klubi Slovenije.

Najboljše so se odrezali Janja Garnbret in Sara Lukič, ki sta tako v težavnosti kot v balvanskem plezanju osvojili naslov državne prvakinje ter Kilian Čop, ki je postal državni prvak v balvanskem plezanju. Sara med mladinkami in Janja med članicami. Dekleti sta prvo mesto (v obeh disciplinah) zasedli na sami tekmi in tudi v skupnem seštevku. Kilian pa si je med kadeti naslov zagotovil z osvojenim 3.mestom na tekmi v Kranju.

Na sami tekmi sta med "starejšimi" na stopničke stopila tudi Nejc Dvoršek (mladinci – 3. mesto težavnost in balvani) in Klara Jovan (mladinke – 1. mesto balvani in 2. mesto težavnost). Žal na sami tekmi, zaradi poškodbe ni nastopila kadetinja Tjaša Slemenšek, ki pa je kljub izpuščeni tekmi in z odličnim plezanjem na predhodnih, v balvanskem in težavnostnem plezanju v skupnem seštevku osvojila 3. mesto.

Med "mlajšimi" je najbolj izstopal Jakob Drevenšek, ki si je v balvanih priplezal 3. mesto. Odlično pa so skozi leto Šaleški AO zastopali tudi Tjaša Dvoršek, Neli Poličnik, Gaja Štaleker, Zala Kamenik, Žiga Slemenšek in Lovro Črep.

Vsem tekmovalcem in trenerju, Gorazdu Hrenu, iskrene čestitke za vse dosežene rezultate!

Klara Jovan 

11.01.2017
KŠP: vsi rezultati DP ...

 

 

Kategorije:
Novosti PLE SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti