Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tamar

Freeapproved - Marko Albreht: Z Matevžem sva šla včeraj, v nedeljo, 8. januarja, pogledat slapove v Tamarju. Bala sva se gneče, ...

... ki pa je začuda ni bilo in zahvaljujoč popolnoma nepričakovano hitremu dostopu sva bila pri slapovih prva, pa tudi čez dan se je vsega skupaj nabralo pet navez.
Sprva sva splezala Skriti slap, kjer je bilo začetnih deset metrov precej težjih od običajnih, bilo je vse od talarjev do svečk in pravega potoka, srednji del je bil odličen, povsem zgornjemu delu pa še kar nekaj manjka, da ne bo potrebno zatikati v mah, skale in veje.
Ob sestopu sva na levi strani opazila verjetno popolnoma zlezljiv Slap nad potjo, ampak sva vseeno sestopila naprej mimo Desnega slapu (za moj okus še slabo narejen) do Centralca, kjer sva pokazala iz kakšnega testa sva ter abzajlala izpod sveče nazaj na trdna tla, in to dvakrat. Sva sicer hotela obvozit po levi strani po skalah, pa nisva imela s seboj enega ali max dveh klinov, kar je šola za naprej. Za svečo je pa zmanjkalo malo poguma (in vplezanosti).
Preplezan je bil tudi Levi slap s strani ene druge naveze. Tudi sestop od koče je minil presenetljivo hitro, da ne rečem ekspresno.

V Planici pa za novim objektom opaziva zanimivo kombinacijo slapov, ki od daleč izgledajo lepo splezljivi in so tudi bili, eno navezo sva notri opazila. Morda kdo pozna ime? V Kresalu tega namreč ne najdem.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45952

Novosti