Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Svoljšak peti

PZS: ... na drugi tekmi svetovnega pokala v lednem plezanju, ki je bila od 7. do 9. januarja v Pekingu

Zadnja leta najuspešnejši slovenski tekmovalec v lednem plezanju Janez Svoljšak (AO Kranj) je v lanski sezoni na sklepni tekmi svetovnega pokala v lednem plezanju na Južnem Tirolskem zmagal in osvojil tudi naslov evropskega prvaka 2016 v lednem plezanju ter sezono sklenil na tretjem mestu skupne razvrstitve svetovnega pokala 2016 v težavnosti.

Škofjeločan je tudi letos obetavno začel svetovni pokal in se na obeh tekmah uvrstil v finale.
Na uvodni tekmi decembra v ameriškem Durangu je dosegel osmo mesto, na drugi preizkušnji SP v kitajskem Pekingu je v kvalifikacijah skupaj s četverico dosegel oba vrhova, polfinale s skorajšnjim vrhom končal na petem mestu, to uvrstitev pa je 23-letni slovenski tekmovalec ohranil tudi v finalu.
"S plezanjem v kvalifikacijah in polfinalu sem zadovoljen. V finalu sem plezal premalo sproščeno in v težki smeri, kot je danes, se tako ne da priti do vrha. Glede na svoje plezanje sem z rezultatom zadovoljen," je povedal Svoljšak, ki je trenutno šesti v skupnem seštevku svetovnega pokala 2017 v težavnosti.

Zmagal je Rus Nikolai Kuzovlev, drugi je bil Južni Korejec HeeYong Park, tretji pa Švicar Yannick Glatthard. V ženski konkurenci je slavila Rusinja Maria Tolokonina pred Woonseon Shin in Han Na Rai Song iz Južne Koreje.

Tekmovalce naslednja preizkušnja svetovnega pokala čaka že ta konec tedna, od 13. do 15. januarja v Južni Koreji (Cheongsong), kjer bo poleg Svoljšaka nastopila tudi Marija Jeglič (AO Ljubljana Matica), nato se lednoplezalna karavana preseli v Evropo, kjer bosta tekmi 20. in 21. januarja v Švici (Saas Fee) in od 27. do 29. januarja v Italiji (Rabenstein). Za konec sezone se bodo pomerili tudi na svetovnem prvenstvu v lednem plezanju, ki bo od 3. do 5. februarja v Franciji (Champagny-en-Vanoise).
Manca Čujež

09.06.2016 08:25
Janez Svoljšak peti na Kitajskem

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti