Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Za plezanje

Gimnazija Kranj - Ana Ušaj: ... me je navdušil brat | Intervju s svetovno mladinsko podprvakinjo Mio Krampl

»Za plezanje me je navdušil brat.«

Intervju s svetovno mladinsko podprvakinjo v športnem plezanju, kranjsko gimnazijko Mio Krampl. Naslov je osvojila že drugič zapored.

Dijakinja 2. letnika Gimnazije Kranj Mia Krampl se je pred kratkim dokazala v športnem plezanju. Svetovno mladinsko prvenstvo je bilo lo od 7. do 13. novembra 2016 na Kitajskem. Mia je na svetovnem prvenstvu dosegla odlično 2. mesto.
V zvezi s plezanjem in njeno odlično uvrstitvijo, sem ji zastavila nekaj vprašanj, na katere je z veseljem odgovorila.

Koliko časa že treniraš plezanje?
Plezanje treniram že 10 let. Na začetku je šlo vse skupaj za zabavo, hobi. Nato pa sem pred nekaj leti zamenjala trenerja in se začela s športnim plezanjem ukvarjati bolj resno. Moj trener je sedaj Anže Štremfelj, s katerim odlično sodelujeva.

Kdo te je navdušil za plezanje?
Za plezanje me je navdušil brat. Enkrat sem se na njegovem treningu preizkusila in hitro ugotovila, kako zabaven je ta šport. Plezanje mi je že od malih nog ležalo, nikoli pa si nisem mislila, da bo postalo del mojega življenja.

Kdo je tvoj vzornik in zakaj?
Slovenke so že od nekdaj odlične v plezanju in prav vsaka mi je v vzor, na primer Natalija Gros, Maja Vidmar, Mina Markovič. Največja vzornica pa mi je Janja Garnbret, ki je hkrati tudi moja tekmica.

Koliko časa si se pripravljala na svetovno prvenstvo in kako so potekali treningi?
Priprave za svetovno prvenstvo so potekale enako kot za vsako tekmo. Treningi so potekali petkrat na teden in bili usmerjeni samo v eno disciplino (težavnost), čeprav sem na tekmi tekmovala v vseh treh: težavnosti, hitrostnem in balvanskem plezanju.

Kaj ti bo najbolj ostalo v spominu iz letošnjega svetovnega plezalnega prvenstva na Kitajskem?
Vsako tekmo imam v lepem spominu in tako si bom zapomnila tudi to. Najbolj pa mi bodo ostale v spominu stopničke, saj smo bile tokrat na podelitvi tri Slovenke.

Ali si z rezultatom zadovoljna? Bi kaj spremenila?
S svojim rezultatom sem zelo zadovoljna in vse kar bi spremenila je moj nastop v kvalifikacijah, ki ni bil najbolj bleščeč, a še vseeno mi je uspelo to popraviti z dobrim plezanjem v finalu. Poleg vsega pa sem vesela, da mi je naslov svetovne mladinske podprvakinje uspelo pridobiti že drugič zapored.

Kakšni so tvoji športni cilji oziroma želje za prihodnost?
Ciljev imam veliko, saj je mogoče doseči še kaj več, kot pa sem do zdaj. Na mladinskih tekmah si želim čim več takih rezultatov, kot je bil ta. Rada bi se udeležila tudi članskih tekem in čim dalj časa tekmovala. Želim se izboljšati tudi v drugih disciplinah, predvsem v balvanskem plezanju … In še bi lahko naštevali.

Najlepša hvala za pogovor. Želim ti še veliko vrhunskih uspehov.
Avtorica: Ana Ušaj iz 2. e  

05.01.2017

 

Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti