Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zeleni plaz

ZRC SAZU, Geografski inštitut Antona Melika v petek, 11. novembra, ob 11. uri vabi v Atrij ...

... na odprtje muzejsko-dokumentarne razstave z naslovom

»ZELENI PLAZ - VČERAJ, DANES, JUTRI«
70 let rednih opazovanj Triglavskega ledenika.

Letos mineva sedem desetletij od prvih uradnih meritev Triglavskega ledenika, ki so bile 5. septembra 1946. To je bila tudi ena prvih nalog istega leta ustanovljenega geografskega inštituta. Raziskovanje Triglavskega ledenika je najstarejši stalni slovenski raziskovalni projekt. Na začetku meritev je bila njegova površina okrog 15 hektarov in se je do danes skrčila na vsega hektar. Na enajstih razstavnih panojih predstavljamo pet vsebinskih sklopov: značilnosti oblik površja na območju ledenika, vire iz časov pred začetkom meritev, izmere ledenika in njegovo kolebanje ter vremenske in podnebne razmere. Ogledali pa si boste lahko tudi nekatere predmete in vire, povezane z meritvami ledenika.

Postavitev razstave so omogočile Gornjesavski muzej Jesenice in Ljubljanske mlekarne. Slednje bodo po odprtju poskrbele za priložnostno pokušnjo izbranih mlečnih izdelkov iz njihove široke prodajne palete.

Prireditev bo popestril Boštjan Gombač, multiinštrumentalist ter skladatelj glasbe za gledališče, film in televizijo, ki mu niso tuje niti odrske deske.

Vabljeni, da se nam na Martinov petek ob 11. uri pridružite v Atriju ZRC!

 

 ZRC-SAZU
  Geografski inštitut Antona Melika


1 komentarjev na članku "Zeleni plaz"

Franci Savenc,

14.11.16 Miha Pavšek poslal gradivo (po mojem povpraševanju), ki ga pa potem - z zamudo ... - nisem uspel uporabiti (do danes). // v ČET dop. si jo pride pogledati veleposlanik ZDA v SLO in morda naredimo v 2017 še angleško različico!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti