Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

PZS z NATO Centrom

Predsednik PZS Bojan Rotovnik in polkovnik Boštjan Blaznik, direktor NATO Centra odličnosti za gorsko bojevanje, sta 16. decembra 2016 v Poljčah podpisala pismo o sodelovanju


S podpisom pisma o sodelovanju sta se Planinska zveza Slovenije in NATO Center odličnosti za gorsko bojevanje (NCOGB) zavezala, da bosta sodelovala na področju učenja iz izkušenj, ki poteka znotraj NCOGB
na področju ohranjanja gorske narave, vzpodbujanju prijateljstva med obiskovalci gora, negovanju spomina na padle vojake v gorah, prizadevanj za mir in upoštevanja človekovih pravic, proučevanja in raziskovanja zgodovine gorskega sveta, proučevanja zgodovine in razvoja planinstva oz. gorništva, smučanja ter gorniške in smučarske opreme.

PZS bo prispevala k procesu posredovanja izkušenj s področja tehnike gorskega reševanja in razvoja zmogljivosti opreme za gorsko reševanje, pridobljenih pri svojem delu in usposabljanjih svojih članov. Posebna pozornost bo namenjena možnim izboljšavam, ki lahko prispevajo k večji zmogljivosti in uporabnosti te opreme; posredovala NCOGB informacije (učenje iz izkušenj), ki se nanašajo na gibanje v gorskem svetu; povabila predstavnike NCOGB k sodelovanju kot opazovalce na področjih, kjer bi bilo ugotovljeno, da bi njihova prisotnost lahko bila obojestransko uporabna in koristna; ter prispevala k razvoju znanja v NCOGB tudi na drugih področjih, kjer se medsebojno sodelovanje lahko izkaže kot koristno.

NCOGB bo povabil predstavnike PZS k sodelovanju pri vseh svojih aktivnostih, povezanih z razvojem zmogljivosti na področju gorništva, in na vseh ostalih področjih, kjer bi bila prisotnost predstavnikov PZS obojestransko uporabna in koristna; vabil predstavnike PZS k sodelovanju tudi na drugih področjih svojega dela, kjer bi njihovo angažiranje in sodelovanje lahko dodatno prispevalo k izboljšanju poslanstva in vizije NCOGB; ter bo PZS po predhodnem dogovoru nudil brezplačno uporabo svojih prostorov za namene izvajanja usposabljanj, sestankov in drugih aktivnosti.

Vir: PZS.si 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti