Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prikazna vaja

GRS Tolmin in prevzem donacije Zavarovalnice Triglav
Delo: Odvisni so od donacij

Bliža se konec leta in veseli december je že tradicionalno namenjen obdarovanju. Tudi med resnimi poslovnimi partnerji je obdarovanje že dolgo v navadi. Čedalje več pa je takih organizacij, ki del sredstev za obdaritev poslovnih partnerjev namenijo za dober namen.
V Zavarovalnici Triglav zdaj že tretje leto zapored del sredstev namenijo preventivnim projektom po vsej Sloveniji.

Letos so med prejemnike teh sredstev izbrali tudi Postajo Gorske reševalne službe Tolmin, ki še vedno deluje v okviru Planinskega društva Tolmin. Postaja je že vrsto let med najbolj obremenjenimi Postajami GRS v državi. V zadnjih desetih letih povprečno opravi po 75 intervencij na leto.

Za donacijo, gre za čedno vsoto 6.000 €, bo nabavljena oprema za reševanje, ki je bila na intervencijah največkrat uporabljena in tudi iztrošena. Gre za opremo za izdelavo sidrišč, dvig in spust ponesrečenca ter seveda tudi medicinsko opremo.

V ponedeljek, 19.12.2016 ob 11. uri smo pri Dantejevi jami nad Tolminskimi koriti za prisotne pripravili prikazno vajo reševanja padlega plezalca iz stene. Na vaji je bila prikazana tudi uporaba opreme, ki jo bomo s temi sredstvi nakupili.

Po končani vaji je direktor Zavarovalnice Triglav, Območna enota Nova Gorica Ivica Vulič slovesno izročil ček načelniku Postaje GRS Žarku Trušnovcu in predsednici PD Tolmin Mileni Brešan.

Prikazne vaje in slovesne predaje denarnih sredstev so se poleg predstavnikov Zavarovalnice Triglav udeležili tudi župan Občine Tolmin Uroš Brežan, načelnik Štaba CZ občine Tolmin Jože Dakskobler in številni novinarji.

Srečanje se je nadaljevalo v Okrepčevalnici Tolminska korita, kjer je ob pokušnji domačih specialitet stekel sproščen pogovor.

Pravijo, da kdor da v dober namen, se mu vse povrne. Naj to velja tudi tokrat.

Postaja GRS Tolmin
Lesjak Miljko

 

...12.2016 
Fotoreportaža: Prikazna vaja (DropBox)


Delo, 22.12.2016

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti