Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Svoljšak osmi

za uvod v svetovni pokal v lednem plezanju - Durango 2017

Durango v ameriškem Koloradu je 16. in 17. decembra gostil uvodno tekmo za svetovni pokal v lednem plezanju 2017. Slovenske barve sta zastopala Janez Svoljšak, ki se je uvrstil na 8. mesto, in Sara Jaklič, ki je na svoji prvi tekmi za svetovni pokal osvojila 16. mesto.

Škofjeločan Janez Svoljšak (ASO Kranj) je tudi letos obetavno začel uvodno tekmovanje SP, ki poteka pod okriljem UIAA, zdrs v finalu pa mu je odnesel možnosti za višjo končno uvrstitev.

"Prvo dejanje svetovnega pokala je končano. V finalni smeri sem zdrsnil z oprimka in končal na osmem mestu. Nova priložnost za boljši rezultat bo že prvi januarski konec tedna, zdaj pa je čas za plezanje na prostem," je vtise strnil Svoljšak.
Vrh moške konkurence v težavnosti so zasedli Rusi: zmagal je Alexey Dengin, edini z vrhom finalne smeri, drugi je bil Nikolai Kuzovlev in tretji Maxim Tomilov.

Na tekmi SP onkraj luže je dobro nastopila tudi novinka v svetovnem pokalu Sara Jaklič (AO Kranj), ki se je v ženski konkurenci v težavnosti uvrstila v polfinale in dosegla končno 16. mesto. Zmagala je Južnokorejka Woonseon Shin, ki je ugnala Irko Eimir Mc Swiggan in Rusinjo Mariio Edler.

Vir: PZS.si 
Manca Čujež 

19.12.2016 08.40
Svoljšak osmi za uvod v SP v lednem plezanju 2017

Naslednje preizkušnje SP
7. in 8. januarja na Kitajskem (Peking),
od 13. do 15. januarja v Južni Koreji (Cheongsong),
20. in 21. januarja v Švici (Saas Fee) in
od 27. do 29. januarja v Italiji (Rabenstein).

Za konec sezone pa svetovno prvenstvo, ki bo od 3. do 5. februarja v Franciji (Champagny-en-Vanoise).

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti