Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prva zimska

AO Kamnik - Blaž Šubic: ... tura alpinistične šole in sprejem med kamniške alpiniste

Prejšnji vikend (10.-11. 12.) je na Kokrškem sedlu v okviru alpinistične šole potekala prva zimska tura, prav tako pa smo prisostvovali sprejemu med kamniške alpiniste.

V soboto se nas je večina tečajnikov v spremstvu alpinistov iz Žagane peči podala proti koči na Kokrškem sedlu, kjer nas je čakala že prijetno topla koča in čaj, za kar smo lahko hvaležni nekaterim alpinistom in tečajnikom ki so tja prišli že dan poprej.
Po hitri malici smo se tečajniki čez zimski prehod odpravili proti bivaku pod Grintovcem, kjer smo našli nekaj snežišč, ki se niso udala soncu in visokim temperaturam. Tam smo celo popoldne trenirali varno hojo z derezami in cepinom, izdelovanje sidrišč in brusili kolena med ustavljanjem s cepinom v primeru padca.
Po končani vaji so se začele priprave na krst oz. sprejem med kamniške alpiniste. Letos je bil to Žiga, ki se je izvrstno odrezal in nasmejal vse prisotne. Po uradnem sprejemu je sledila pestra zabava pozno v noč.

Naslednje jutro, po nekaj urah spanja smo temeljito pospravili kočo in se v več skupinah podali proti različnim ciljem. Tečajniki smo se v spremstvu alpinistov po severni steni podali na Kalško goro, kjer smo bili nagrajeni s soncem in nenormalno visokimi temperaturami za ta letni čas. Ko smo se naužili sončnih žarkov smo se počasi odpravili nazaj proti dolini.

Fantastičen vikend z obilo sonca in čudovitimi razgledi v odlični družbi.
Blaž Šubic 
Foto: Florjan Lajmiš 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti