Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Uvod

Primorske novice: ... v zimsko ligo - V Šempetru dobrodelno plezali za Dejana Korena

S prihodom zime se je začel vrhunec sezone v plezalni dvorani Društva ekstremnih športov v Šempetru. Za uvod je društvo pripravilo dobrodelno plezanje za ponesrečenega alpinista Dejana Korena.

ŠEMPETER ► Plezalna dvorana Društva ekstremnih športnikov (DEŠ) pri osnovni šoli v Šempetru je že tradicionalno najbolj zasedena od konca novembra do marca, ko mraz, dež in burja iz naravnih sten preženejo Še zadnje Športne plezalce. V tem času poteka tudi zimska liga DEŠ.

Letos se je zimska sezona začela z dobrodelnim plezanjem za vipavskega alpinista Dejana Korena. Vrhunski plezalec (z alpinizmom in gorskim vodništvom si tudi služi kruh) z 20-letnim stažem, ki je nase nazadnje opozoril z lani preplezano ekstremno težko smerjo No Fiesta v 2000-metrski vzhodni steni Cerro San Lorenza v argentinskih Andih, je v minuli zimi utrpel težke poškodbe glave, ko se je nanj med plezanjem v italijanskih Julijskih Alpah utrgala ledena gmota.

V Šempetru je prostovoljne prispevke za njegovo rehabilitacijo namenilo 90 plezalcev. Pred Dejanom, ki je v nekaj mesecih od praga smrti napredoval do premikanja na invalidskem vozičku, je namreč še dolga in naporna pot vračanja v normalno življenje.

Plezalci so na dobrodelnem športnem druženju spoznavali novih 25 balvanskih problemov, ki jih je na umetni steni v dvorani pripravil domači plezalni inštruktor Aljoša Bremec.
Dvorana je sicer te dni odprta vsak dan od 15. do 21. ure. V različne stopnje plezanja je vpisanih kar 70 tečajnikov, ki vadijo pod vodstvom štirih inštruktorjev. (IM)

 

  08.12.2016

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti