Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Plaketa

Žarko Rovšček: ... Državnega sveta Mileni Brešan

Ob mednarodnem dnevu prostovoljstva, 5. decembra 2016

Združeni narodi so leta 1985 razglasili 5. december za mednarodni dan prostovoljstva z namenom, da bi poudarili pomen solidarnosti za preživetje človeštva. V svetu po oceni Združenih narodov deluje približno milijarda prostovoljcev. Slovenija se ponaša z več kot 96.800 evidentiranih prostovoljcev, ki so lani opravili skoraj 11 milijonov ur prostovoljskega dela, ocenjenega na več kot 106 milijonov evrov vrednosti. Med 15 letošnjimi prejemniki plakete Državnega sveta RS za delo v prostovoljstvu je tudi predsednica PD Tolmin, Milena Brešan.

Novica, ki jo je 5. 12. 2016 priobčila Slovenska tiskovna agencija, je pravzaprav krona letošnjih jubilejnih dogodkov ob 120-letnici planinstva v Posočju in 70-letnem jubileju PD Tolmin, pa tudi pomembno osebno priznanje Mileni Brešan za njeno dolgoletno uspešno delo v Upravnem odboru PD Tolmin in na najvišji funkciji v društvu. Je članica Planinske zveze Slovenije od leta 1969. Kot tajnica PD Tolmin se je leta 1980 aktivno vključila v delo društva. To funkcijo je opravljala vse do leta 1989, ko so ji člani zaupali najbolj odgovorno delo – delo predsednice Planinskega društva Tolmin. Te naloge uspešno opravlja še danes, torej že sedemindvajseto leto. Letos, v začetku leta, je praznovala tudi okrogel 60-letni življenjski jubilej, zato je to visoko priznanje tudi dostojna zaokrožitev in obračun njenega dela ob mejniku ene izmed življenjskih etap.

Predsednik DS Mitja Bervar je na podelitvi plaket DS poudaril, da so prostovoljci gonilo pri uresničevanju najvišjih ciljev, so hrbtenica družbe in osmišljajo vsakodnevno življenje številnih ljudi. "S prostovoljstvom, s katerim se uveljavljajo pravice in odgovornosti, se uresničujejo človeški potenciali," je še poudaril predsednik DS in nadaljeval, da prostovoljstvo nudi možnost za premostitev razlik med ljudmi ter omogoča, da živimo v zdravi in zadovoljni skupnosti. V družbah, kjer je več ljudi vključenih v prostovoljstvo, je po njegovih besedah razvoj demokratičnosti hitrejši. Dobri zgledi vlečejo, zato lahko pripomorejo tudi k temu, da se bo priključilo še več mladih. Tudi zaradi tokratnih nagrajenk in nagrajencev je življenje v Sloveniji po Bervarjevih besedah lepše.

Žarko Rovšček
Fotografije: Arhiv DS RS

PD Tolmin ...12.2016


DSRS: Podelitev plaket Državnega sveta
najzaslužnejšim prostovoljkam in prostovoljcem za leto 2016


Primorske novice, 08.12.2016

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti