Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V Mojstrovki in Kalški gori

AO Železničar: Poli: Včeraj sva z Dalenjcem zavila pod Veliko Mojstrovko in se podala v Smer Debelakove. | XxxTomo me je s fotkami iz Kamniških premamil, da sem tudi sam v soboto zavil v tiste konce in se podal proti Kalški gori

Smer Debelakove

Včeraj sva z Dalenjcem zavila pod Veliko Mojstrovko in se podala v Smer Debelakove.
Stena zgleda zelo suha ampak se najdejo zaplate snega, višje pa jih je vedno več, pa tudi obilnejše so.
Kot povsod, so tudi tukaj dobre razmere, edino v predzadnjem raztežaju je snega premalo za uživaško pikanje, zato ti ne ostane drugega kot delikatno plezanje čez katerega se poleti sprehodiš.
Ker sva hotela užiti dan v popolnosti, sva si za plezanje vzela veliko časa in v trdi temi tulila v veter na robu stene in se tolkla po plečih.

Kaj naj rečem, meni je bila težka smer, v kateri je bilo treba kar delati. Družbo sta nama delala dva mariborčana, ki pa sta v zgornjem delu dala v prestavo višje in izstopila še podnevi.


Kalška gora

Tomo me je s fotkami iz Kamniških premamil, da sem tudi sam v soboto zavil v tiste konce in se podal proti Kalški gori v upanju na vsaj kako zaplato snega. Želje so se mi uresničile, saj se dve srečal že na dostopu na Kokrsko sedlo, eno pod steno in eno celo v steni. Skratka snežne razmere so sijajne, da ne rečem fantastične. Kljub temu sem se vseeno podal po smeri Levstek-Zupet navzgor, po Najlon kratki navzdol in po Desni grapi še enkrat navzgor ter sestopil po planinski poti. Vse smeri so lahke, skrotaste a zaradi spolzke, zdelo se je požlejene, skale sem tu pa tam zahteval pomoč cepinov.

 

05.12.2016 15:42

 

 

 


 

 

05.12.2016 15:19

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti