Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Najprej na Triglav,

Igor Zlodej: ... potem na Mali Triglav, sestop v smeri Planike in vzpon na Erjavčevo škrbino, pa malo navzdol ter vzpon na Glavo v Zaplanji in preko Doliča v Dolino.

Letošnji dvanajsti vzpon, za vsak mesec v letu sem enega naredil, skupaj pa sem prišel do številke 450.

V Zadnjici se je ravno danilo, ko sem začel. Po mulatjeri do Doliča nič posebnega, no dereze sem nadel že na ravnem delu, saj je sneg trd. Od Doliča sem šel na južne Triglavske pode po zimskih prehodih.
Pred vstopom v steno pa se ustrezno opremim in vidim, da sta dva že včeraj obrnila pri drugi jeklenici. Polica do vstopa v grapo je trda, mestoma poledenela, dva cepina še kako prav prideta. Podobno je naprej na Bovško škrbino, naprej sicer ni toliko ledeno, vendar še vedno zelo trdo.
Ko pridem na vrh sem sam, vendar le nekaj minut, saj je eden prišel iz smeri Kredarice. Ker je kar precej pihalo se je skril v Aljažev stolp, jaz pa se odločim za sestop do Malega Triglava in potem proti Planiki.
Z Malega Triglava je napram "avtocesti" malo hojeno oz. skoraj nič. Nekje na polovici srečam še dva, ki sta se vzpenjala. Spodaj potem zavijem v desno in se v idealnih razmerah povzpnem na Erjavčevo škrbino, čeznjo malo sestopim, potem pa se povzpnem še na Glavo v Zaplanji in mimo Lojzovega domovanja na Dolič ter v dolino.

Triglav bi bil za okroglo številko res malo premalo, zato sem še malo dodal, pa tudi najpogostejša smer vzpona je bila ravno prav zanimiva, no veliko bolj, kot "avtocesta" s Kredarice gor.

04.12.2016
 
 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti