Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Šampiona slavila

Gorenjski glas - Vilma Stanovnik: ... na Podnu

Vodilna v svetovnem pokalu v težavnosti, naša športna plezalca Janja Garnbret in Domen Škofic, sta slavila tudi na domači tekmi državnega prvenstva v športnem plezanju, ki je potekala v Športni dvorani Poden v Škofji Loki.

Škofja Loka – Svetovna prvakinja Janja Garnbret (Šaleški AO), ki si je na zadnji tekmi svetovnega pokala v Xiamenu s še četrto letošnjo zmago že zagotovila skupno zmago v svetovnem pokalu 2016 v težavnosti, je bila nesporna favoritinja tudi pred tekmo državnega prvenstva, ki je minulo soboto potekala na plezalni steni škofjeloške športne dvorane na Podnu. V konkurenci sedemnajstih članic je bila najboljša že v popoldanskih kvalifikacijah, prav tako pa je z lahkotnim plezanjem in rezultatom 32+, čeprav ni prišla povsem do vrha smeri, zmagala v večernem finalu. Na drugo mesto se je z rezultatom 32 uvrstila Mina Markovič (ŠPK Plus), tretje mesto pa je osvojila najboljša Gorenjka na tekmi, Tjaša Kalan (AO Kranj). Med finalistkami je končno peto mesto osvojila še ena članica AO Kranj, Mia Krampl. Med mladinkami je bila najboljša Julija Kruder (ŠPO Celje).

Bolj napeto je bilo v moškem članskem finalu, kjer je v kvalifikacijah odlično nastopil domači tekmovalec Urban Primožič (PK Škofja Loka), ki je edini dosegel vrh. Tik za njim se je v kvalifikacijah na drugo mesto z rezultatom 31+ uvrstil še en domači plezalec, Jure Raztresen. Med finalisti sta bila od domačih plezalcev še Martin Bergant in Kristjan Jurčič, po načrtih pa ni šlo vodilnemu v svetovnem pokalu, Domnu Škoficu (ŠPO Radovljica), ki si je delil četrto mesto. Domen je nato v finalu vendarle pokazal, da se zna zbrati in s 40+ zanesljivo zmagal. Drugo mesto je osvojil Urban Primožič, tretje pa Igor Primc (ŠPO Radovljica), ki je bil najboljši v konkurenci mladincev. Drugo mesto med mladinci je osvojil Anže Peharc (AO Kranj), tretje pa Kristjan Jurčič.

»V kvalifikacijah sem imel težave, saj sem naredil neumno napako in padel. Kljub temu da sem v zadnjem času v dobri formi, si povesem ne zaupam, saj sem tako na Kitajskem kot danes naredil neumno napako. Čeprav se trudim, da ne bi razmišljal o zmagi v skupnem seštevku, pa mi je to dejstvo očitno prišlo do živega. Tako se malce teže zberem. Ko pa vse odmislim, plezam, kot znam, in uživam,« je po zmagi v Škofji Loki povedal Domen Škofic, ki bo naslednje dni plezal v skali, nato pa se bo skušal čim bolje pripraviti na finale svetovnega pokala v težavnosti, ki bo na kranjski plezalni steni v Športni dvorani Zlato polje 26. in 27. novembra. 

  02.11.2016

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45952

Novosti