Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Drugi forum

... za trajnostni turizem čezmejne ekoregije Julijske Alpe

Triglavski narodni park in Naravni park Julijsko predgorje sta minuli konec tedna organizirala 2. forum za trajnostni razvoj čezmejne ekoregije Julijske Alpe, na katerem je sodelovalo 46 deležnikov s področja turizma iz obeh zavarovanih območij in okolice. Osrednji predstavitvi evropske listine za trajnostni razvoj, ki jo je zavarovanima območjema podelila Federacija Europarc oktobra letos, je sledila določitev prednostnih nalog akcijskega načrta za trajnostni turizem v letu 2017.

Med prednostnimi aktivnostmi čezmejne ekoregije Julijske Alpe bodo v prihodnje skupna promocija, promocija lokalno tipičnih izdelkov in mreža informacijskih mest čezmejne ekoregije. Po uradnem zaključku so si udeleženci ogledali informacijsko središče Naravnega parka Julijsko predgorje in predstavitev tipičnih izdelkov čezmejnega območja.

Triglavski narodni park in Naravni park Julijsko predgorje sodelujeta že 20 let na področjih evropskih projektov, izmenjave dobrih praks glede obiskovanja in strokovnih nalog, predstavitev na različnih dogodkih ter sodelovanja šol iz neposredne okolice obeh parkov. Leta 2009 sta pridobila listino za čezmejno sodelovanje med sosednjima parkoma, leta 2014 še certifikat za čezmejno pilotno regijo za ekološko povezanost. Uradna podelitev letos pridobljene listine za trajnostni razvoj turizma na čezmejnem območju bo v začetku decembra 2016 v Bruslju.

 

  22.11.2016

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti